Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

Arhiva koncept vozila

Oživite naše kreacije koncept vozila

Naša jedinstvena koncept vozila su veoma važan pokazatelj buduće tehnologije i stilizovanih tema. Dajući našim inženjerima i dizajnerima slobodu izražavanja mi po reakcijama možemo da uvidimo koji će aspekti automobila na kraju biti ugrađeni u Toyotu koju ćete moći da kupite u budućnosti.

Ovde smo izdvojili nekoliko skorašnjih kreacija naših koncept automobila.

Toyota FT-Bh

Premijerno prikazan na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2011. naš FT-Bh koncept je pravi hibridni automobil koji je predstavio napretke postignute u energetskoj efikasnosti i ekonomičnosti.

Fokusirali smo se na pet oblasti za unapređenje: smanjenje težine, aerodinamiku, efikasnost pogonskog sklopa, upravljanje toplotnom energijom i uštedu električne energije. Zahvaljujući tom fokusu FT-Bh koncept automobil je lakši od Toyote Aygo sa troja vrata, a pri tom nudi prostranost automobila iz B segmenta sa petora vrata kakav je Toyota Yaris.

Sa poboljšanjem aerodinamike za 30%, manjim pravim hibridnim sistemom i optimizovanim upravljanjem energijom, naši inženjeri su ispunili svoje ciljeve i stvorili automobil koji emituje dvostruko manje CO2 nego automobili B segmenta iz te godine.

/

Da bi postignuća projekta bila još veća, FT-Bh nije napravljen od egzotičnih ili skupih materijala kakvi se obično vezuju za koncept vozila. Pošto je u njegovom razvoju korišćeno samo ono što je zajedničko proizvodnim procedurama u tadašnjoj automobilskoj industriji, time su ne samo smanjeni troškovi već je ponuda za masovnu prodaju postala vrlo održiva.

/
Toyota FCV-R

FCV-R koncept automobil je doživeo svoju svetsku premijeru na sajmu automobila u Tokiju 2011. i utro put za naredni korak ka masovno proizvedenim automobilima sa vodoničnim pogonom.

Sa nepogrešivim stajlingom koji otkriva ‘W’ motiv i napred i pozadi kao simbol sistema hlađenja sa gorivim ćelijama upakovanog u karoseriju, elegantni FCV-R je bio jedinstvena pojava na putu.

Ipak, najveće inovacije su sakrivene ispod aerodinamične karoserije. Sa manjim sklopom gorivih ćelija nego kod prethodnih FCV i dva rezervoara vodonika ispod poda vozila, prostor i u kabini i u prtljažniku je doveden do maksimuma kako bi ovaj auto postao vrlo praktičan, porodičan auto.

Udobno smešteni u kabini, zavalite se u sedišta „odenuta“ u japanskom stilu, okrenuti ka dvostrukom ekranu postavljenom na središnjoj konzoli sa informativno-zabavnim kontrolama kao kod na pametnih telefona i 3D navigacionim navođenjem. Sistem je dizajniran tako da može lako da se integriše sa vašim pametnim telefonom, prikaže aplikacije telefona i prebaci informacije o vozilu na vaš telefon.

/

No, ono što je postalo glavna vest bile su pionirske karakteristike gorivih ćelija. Sa dva rezervoara vodonika zahvaljujući kojima se postiže domet do 700 km i to bez ikakvih štetnih emisija, FCV-R je zaista privukao svačiju pažnju kada bi uvideli da iz izduvne cevi izlazi samo voda!

/
Toyota NS4

NS4 napredni plug-in hibrid je predstavljao našu viziju koncept automobila na Severnoameričkom sajmu automobila 2012. Predstavivši nov stilski pravac za buduće modele NS4 se prevashodno fokusirao na bezbednost i konekciju.

/

Spolja ga karakteriše svojevrsna prednja maska, izvajan prednji branik i vrata koja se otvaraju na gore radi lakšeg ulaska u kabinu. Ispod karoserije nalazi se novi napredni Hybrid Synergy Drive plug-in sistem koji pokreće koncept auto. Smanjenjem veličine i težine komponenti poboljšane su ukupna potrošnja goriva i ubrzanje, dok je u isto vreme povećan domet u svim električnim načinima rada.

U kabini vozač može da uživa u multimedijalnom iskustvu sa punom konekcijom. Sa interfejsom nalik na pametne telefone postavljenim na središnjoj konzoli, sistem koji ima pristup internetu vam omogućava da kontrolišete navigaciju, muziku i sisteme vozila, a čak može i da nauči vaše navike i opredeljenja i tako predvidi svaku vašu potrebu.

Kod NS4 je napravljen još jedan veliki korak napred u pogledu bezbednosti putnika i pešaka. Postavljen je novi sistem detekcije pre sudara koji se odlikuje tehnologijom naredne generacije i ukombinovan je sa drugim bezbednosnim poboljšanjima monitora mrtvih uglova i sistema prilagodljivih prednjih svetala. I bezbednost od sudara sa pešacima je dobro integrisana tako što zadnji deo poklopca motora automatski iskače kako bi se smanjile povrede glave u slučaju sudara.

/

NS4 koncept automobil je predstavio brojne napredne funkcije vezane za bezbednost i konekciju koje će biti dostupne u proizvodnji Toyota vozila u ne tako dalekoj budućnosti.

Toyota diji

Naš inspirativni Toyota diji koncept automobil je personalizaciju vozila odveo do novih visina na Sajmu automobila u Ženevi 2012. Promovisao je viziju društva u kom smo mi ne samo više povezani sa našim automobilima, već i jedni sa drugima kroz naše automobile.

U dijiu nije sve samo zabava – bezbednost je ozbiljno shvaćena. Povezivanje sa tehnologijom inteligentnog transportnog sistema je značilo da ste vi u svakom trenutku bezbedni. Najrazličitije lokalne informacije o bezbednosti prikupljene od drugih vozila i saobraćajne infrastrukture pomaže vozaču dijia da izađe na kraj sa opasnostima kao što su mrtvi uglovi na raskrsnicama.

/

Mogli biste s lakoćom da personalizujete celu karoseriju vašeg dijija kad god poželite. Prikazivanjem poruka i slika i na spoljašnjim i na unutrašnjim panelima, diji predstavlja belo platno na kom ćete iskazati vašu ličnost.

Unutra se magija nastavlja sličnim funkcijama personalizacije koje vam omogućavaju da uklopite ambijent kabine sa vašim raspoloženjem. Neverovatno, holografski Navigacioni konsijerž vam pruža informacije o vožnji i navodi vas kroz glasovni interfejs dok su sve druge navigacione funkcije savršeno povezane pomoću tehnologije povećane realnosti.

U diji koncept automobilu nije bilo potrebe za upravljačem. Nizu funkcija vožnje može da se pristupi na daljinu, što znači da možete da kontrolišete sve funkcije preko pametnog telefona. Mrežna konekcija je obezbedila da su svi najnoviji softveri za vožnju, kontrolu i multimedijalne sisteme u dijiu uvek ažurirani.

U dijiu nije sve samo zabava – bezbednost je ozbiljno shvaćena. Povezivanje sa tehnologijom inteligentnog transportnog sistema je značilo da ste vi u svakom trenutku bezbedni. Najrazličitije lokalne informacije o bezbednosti prikupljene od drugih vozila i saobraćajne infrastrukture pomaže vozaču dijia da izađe na kraj sa opasnostima kao što su mrtvi uglovi na raskrsnicama.

/

Ako vam se sviđa zvuk diji koncept automobila, možete da vidite kako su se ideje i funkcije još više razvijale sa našim FV2 konceptom prikazanim na Sajmu automobila u Tokiju 2013.

Više o ovoj temi

Ostajemo tu za Vas - ostajemo odgovorni zajedno Ostajemo tu za Vas - ostajemo odgovorni zajedno Sigurnost i zdravlje naših klijenata i zaposlenih nam je od izuzetne važnosti. Novi “papamobil” je Toyota Mirai Novi “papamobil” je Toyota Mirai Automobil s pogonom na vodonik za njegovu svetost papu Franju Promocija modela GR Supra 2.0 i C-HR 2.0 Hybrid Promocija modela GR Supra 2.0 i C-HR 2.0 Hybrid Perjanice Toyotine “No more boring cars” filozofije predstavljene u centru NAVAK Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Specijalna edicija najprodavanijeg SUV modela na svetu