Yaris je apsolutni pobednik u Srbiji!

Nakon osvojene titule NETAUTO 2021, nova generacija Toyote Yaris proglašena je i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji.

Pobednički pohod nove generacije Yarisa u Srbiji započeo je krajem marta titulom NETAUTO 2021, koja se tradicionalno dodeljuje glasanjem posetilaca specijalizovanih automobilskih sajtova. Glasa se za automobile koji su se pojavili na srpskom tržištu u prethodnih godinu dana, a posetioci biraju na osnovu ličnih kriterijuma i afiniteta (izgled, performanse, niska potrošnja goriva...). To je treća po redu titula za Toyotu u ovom internet izboru, a prethodni laureati bili su modeli Avensis (2009) i Corolla (2017).

Nedugo potom, Yaris je proglašen i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji u izboru Asocijacije Automobilskih Novinara (AANS), čime su se po prvi put u našoj zemlji poklopili ukusi publike i stručnog žirija.

U obrazloženju novinarskog žirija stoji da je četvrta generacije Toyote Yaris prestižnu nagradu zaslužila dizajnom, voznim karakteristikama, najvišim stepenom bezbednosti u klasi i hibridnom tehnologijom koja, osim niske štetne emisije, nudi i visoku pouzdanost i komfor u vožnji. Ovo je druga titula za Toyotu i model Yaris u Srbiji, jer je isti automobil proglašen za automobil godine i 2006.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije, takođe, tradicionalno nagrađuje i najboljeg PR-a u auto-industriji. Drugu godinu za redom, za PR-a GODINE proglašen je Aleksandar Andrić iz Toyote Srbija, a u obrazloženju žirija stoji da je u prethodnom periodu najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa.

Da podsetimo, novi Yaris je i AUTOMOBIL GODINE 2021 u Evropi, čime je ponovio uspeh prve generacije koja se pre 21 godine takođe okitila tom najprestižnijom titulom u automobilskom svetu.

/

Saznajte više

Svetska premijera nove Toyota Yaris GR Sport, sa performansama inspirisanim Gazoo Racing-om Svetska premijera nove Toyota Yaris GR Sport, sa performansama inspirisanim Gazoo Racing-om Inspirisan performansama ekskluzivnog Yaris GRMN-a, novi Yaris GR SPORT je napravljen kako bi u Toyotin segment malih automobila uneo sportsko zadovoljstvo vožnje. Toyota Yaris Y20 proslavlja 20 godina Yarisa Toyota Yaris Y20 proslavlja 20 godina Yarisa Toyota odaje počast origanalnom Yarisu predstavljanjem nove Y20 opreme u svom asortimanu za 2019., obeležavajući 20-u godišnjicu svog uspešnog automobila iz B klase, prvi put predstavljenog 1998. godine na Sajmu automobila u Parizu. Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Intenzivni razvojni rad nastavljen je na Toyota Yaris GRMNu od njegovog predstavljanja javnosti na ovogodišnjem sajmu u Ženevi, kao priprema za model visokih performansi, koji ide u proizvodnju krajem ove godine. Istorijski rezultat za Toyotu Yaris WRC kod kuće Istorijski rezultat za Toyotu Yaris WRC kod kuće Esapekka Lappi ostvario svoju prvu pobedu, a Juho Hänninen završio kao treći, što je prvi put da je ova ekipa osvojila dva mesta na postolju.