Briga za Vaše vozilo

Vraćate se sa godišnjeg?

Ako nameravate da vozite automobil nakon dužeg perioda neupotrebe, dobra ideja je proveriti svoje vetrobransko staklo pre nego što krenete na put. Možda je prekriven prašinom, polenom ili drugim sitnim česticama nečistoće. Ako je nešto posebno teško, sistem za pranje vetrobranskog stakla možda neće moći da ga ukloni, zato upotrebite krpu sa sredstvom za čišćenje vetrobranskog stakla.

Jeste li znali?

Nakon dugog nekorištenja, gume mogu dobiti ravno mesto što bi moglo stvoriti malu smetnju ili vibraciju prilikom prve vožnje. To će obično nestati nakon prelaska nekoliko kilometara. Za sve ostalo, tu su za vas lokalni Toyota servisi.

Odlazite na duže putovanje i ostavljate svoju Toyotu u garaži?

Dobra je praksa ostaviti rezervoar za gorivo punim dok ne koristite automobil. Na taj način ćete osigurati nesmetano pokretanje motora kada prvi put ponovo pokrenete vozilo.

Jeste li znali?

Leti ne koristimo automobil redovno, pogotovo ako smo na letovanju, ali dobra je praksa povremeno pokretati motor. Nakon što pokrenete motor, proverite indikatore upozorenja. Za hibridna vozila preporučuje se pritiskanje dugmeta za pokretanje jednom nedeljno i držanje u položaju "P" Parking najmanje 20 minuta. Za konvencionalna vozila (benzin ili dizel) preporučuje se pokretanje motora 20-30 minuta jednom nedeljno.

Jeste li ikada proverili pritisak u gumama?

Proverite pritisak u gumama barem jednom nedeljno tokom perioda ograničene upotrebe, primer na godišnjem odmoru. Referencna tablica pritiska u gumama nalazi se unutar vašeg poklopca za punjenje goriva ili pogledajte korisnički priručnik.

Koliko ulja ima u vašem automobilu?

Pre nego krenete na duži put, proverite količinu motornog ulja pomoću merne šipke. Ako trebate doliti ulje, obavezno upotrebite preporučenu vrstu. Ne zaboravite, vaš lokalni Toyota servis rado će vam dati savete.

Vaša Toyota će biti parkirana više od tri nedelje?

Napumpajte svaku gumu do 3 bara / 43psi koristeći komplet za gume od Toyote, koji uključuje manometar. Ne pumpajte gume na benzinskoj pumpi niti pokušavajte voziti automobil kad su gume na 3 bara / 43psi jer to može biti nesigurno. Pre ponovne vožnje automobila smanjite pritisak u gumama na normalan način (kako ne bi zaboravili, napišite sebi podsetnik i stavite ga na instrument tablu).

Jeste li znali?

Kočnice na vašoj Toyoti mogu zarđati ako svoju Toyotu ostavite na otvorenom tokom dužeg perioda neupotrebe, recimo za vreme godišnjeg odmora. Za uklanjanje rđe i vraćanje performansi preporučuje se da vozite automobil i kočite od 30 km / h do potpunog zaustavljanja, ponavljajući deset puta. Trebali biste normalno, a ne teško kočiti i osigurati sigurno kočenje (tj. paziti da nema automobila iza).

Ne koristite klimu?

Ako ne volite klima uređaj, ipak ga koristite jednom mesečno kako biste osigurali pravilno podmazivanje sistema i smanjili nakupljanje mirisa. Koristite maksimalnu snagu za duvanje kroz otvore. Za dezinfekciju i čišćenje klime posetite Toyota ovlašćeni servis.

Prazna baterija?

Ako se 12V baterija na vašoj Toyoti isprazni, možete upaliti automobil koristeći kablove za napajanje i drugi automobil ako ih imate kod kuće (pogledajte detalje o ispravnom postupku u vlasničkom priručniku). Alternativno, možete se obratiti Toyota Eurocare pomoći na putu.

Saznajte više

Toyota predstavlja novi dizajn svog brenda za sve komunikacije Toyota predstavlja novi dizajn svog brenda za sve komunikacije Toyota predstavlja svoj novi dizajn brenda u Evropi, s izmenjenim rešenjem logotipa marke i tipografijom. ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban namenjena je isključivo Toyotinim partnerima u Evropi koji se ističu po kvalitetu usluge. Informacije i saveti za vlasnike Toyotinih vozila tokom COVID-19 pandemije Informacije i saveti za vlasnike Toyotinih vozila tokom COVID-19 pandemije Korona virus je doneo našem društvu sasvim nove i neočekivane izazove. Uprkos tome što ostajemo kod kuće, istovremeno ne možemo da izbegnemo vožnju automobilom zbog neodložnih obaveza. Odgovor Toyote Motor Europe na pandemiju COVID-19. Odgovor Toyote Motor Europe na pandemiju COVID-19. Pandemija virusa korona postavila je pred naše društvo novi izazov. Zbog toga smo odlučili da neke naše aktivnosti privremeno obustavimo, suočeni sa pandemijom COVID-19.
Vaša podešavanja kolačića
Kolačići se koriste za pružanje najboljeg iskustva na našoj veb stranici, za pružanje usluga i alata nezavisnih proizvođača, kao i da nam pomognu da razumemo i poboljšamo način na koji veb stranica funkcioniše, kao i za oglašavanje. Preporučujemo da zadržite sve ove kolačiće, ali ako se ne slažete, možete ih lako promeniti klikom na opciju podešavanja kolačića ispod. Potpuni detalji dostupni su u našoj politici kolačića.