Toyota pokreće KINTO Europe
Nova kompanija za inovativne usluge mobilnosti u regionu

• KINTO Europe, zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS), otvara se u aprilu 2021. godine, sa sedištem u Kelnu
• Nova kompanija upravljaće uslugama mobilnosti KINTO širom regiona, transformišući KINTO iz projekta mobilnosti u kompaniju za mobilnost
• Toyotina evropska mreža ovlašćenih partnera imaće ključnu ulogu u pružanju novih usluga mobilnosti KINTO, uporedo sa njihovim tradicionalnim poslovanjem u prodaji i održavanju vozila

KINTO razvija svoju marku usluga mobilnosti iz projekta u poslovanje pokretanjem nove kompanije za mobilnost, KINTO Europe. Zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS), KINTO Europe, imaće sedište u Kelnu i započeće svoje poslovanje u aprilu 2021, upravljajući rastućom ponudom usluga mobilnosti i proizvoda KINTO širom regiona.

/

Osim što je pandemija Covid-19 postavila značajne poteškoće pred kompanije i potrošače u automobilskom poslovanju, ona je mnoge podstakla i da na drugi način gledaju na prioritete u svom načinu života. Toyota veruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rast, uz povećano pomeranje naglaska s vlasništva ka korišćenju na zahtev.

Osim što je pandemija Covid-19 postavila značajne poteškoće pred kompanije i potrošače u automobilskom poslovanju, ona je mnoge podstakla i da na drugi način gledaju na prioritete u svom načinu života. Toyota veruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rast, uz povećano pomeranje naglaska s vlasništva ka korišćenju na zahtev.

Gradimo vlastiti put

Tom Fux, CEO KINTO Europe: „Ne možemo jednostavno da pratimo zacrtani pristup, kao naši konkurenti ili bilo koji drugi pružaoci usluga mobilnosti na tržištu. Umesto toga, pronaći ćemo naš vlastiti put, onaj koji koristi naše jedinstvene prednosti i izdvaja nas na području mobilnosti.

Ne postoji definisana mapa puta za ono što predlažemo. Moramo da izgradimo sopstvenu strategiju, oslanjajući se na naše posebne poslovne snage i mogućnosti. KINTO nije pojedinačna usluga ili proizvod, ograničen na jedno mesto, on je istinski raznolik, i zato izgrađujemo one-stop shop za usluge mobilnosti, s ciljem da postanemo poželjan pružalac mobilnosti za sve vrste stranaka”.

Uloga ovlašćenih partnera kao Pružaoca usluge mobilnosti

Toyotina evropska mreža ovlašćenih partnera nastaviće da igra ključnu ulogu. Toyotin cilj je da proširi partnerstvo sa svojim ovlašćenim partnerima, kako bi ih pretvorila u pružaoce usluge mobilnosti, temeljeći se na jedinstvenoj snazi svojih dugotrajnih poslovnih odnosa. KINTO će im omogućiti premašivanje tradicionalne prodaje i održavanja vozila, kako bi ponudili nove usluge mobilnosti koje strankama daju pristup vozilima koja žele, tačno kada i koliko dugo su im potrebna, iz njihovog trenutnog boravišta ili drugih mesta, prema njihovim zahtevima i potrebama.

/
Raznovrsna ponuda KINTO širom Europe

Brend KINTO predstavljen je u Evropi u januaru 2020, a usluge KINTO od tada su porasle u dometu i popularnosti, podržane održivim i pouzdanim ulaganjem.

KINTO One je all-inclusive leasing usluga koja je do sada pokrenuta na sedam evropskih tržišta, a dodatna slede u 2021. Potvrdio se kao igrač srednje veličine na tržištu upravljanja voznim parkovima, s flotom od preko 100.000 vozila.

KINTO Share pruža čitav niz usluga deljenja automobila, od pravnih lica do javnih službi i stranaka u njihovim boravištima. Ove usluge, koje su trenutno dostupne u Irskoj, Italiji, Danskoj, Španiji i Švedskoj, uvodiće se i na dodatna tržišta, dok je usluga KINTO Share u fazi razrade i pripreme za pokretanje kroz mrežu ovlaštenih partnera.

KINTO Flex je kratkoročna, prilagodljiva usluga pretplate na vozila koja omogućava strankama uživanje u kompletnoj paleti vozila Toyota i Lexus, proširujući slobodu vlasništva automobila nudeći pristup različitim tipovima tokom godine, u skladu s ukusom i potrebama korisnika – uz uključene kompletne usluge i tekuće održavanje.

KINTO Join je novo korporativno rešenje deljenja automobila za zaposlene kojim oni stvaraju vlastitu, privatnu prevoznu mrežu. Pokrenuta je u Norveškoj i Italiji, a uskoro sledi i Velika Britanija.

KINTO Go, multimodalna usluga objedinjuje koordinaciju planiranja putovanja, karte za javni prevoz, parkiranje, taksi usluge i događaje, koja već postiže dobre rezultate u Italiji, tako da postoje planovi za njeno širenje u kratkom roku.

/

Saznajte više

Rast tržišnog učešća Toyote u Evropi Rast tržišnog učešća Toyote u Evropi Dobro poslovanje Toyote u prvoj polovini 2020. godine Briga za Vaše vozilo Briga za Vaše vozilo Ako nameravate da vozite automobil nakon dužeg perioda neupotrebe, dobra ideja je proveriti svoje vetrobransko staklo pre nego što krenete na put. ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban namenjena je isključivo Toyotinim partnerima u Evropi koji se ističu po kvalitetu usluge. Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Stvaranje obnovljive energije u radnom okruženju