Corolla HB 1.8 HSD je Eko Auto godine 2020.

U tradicionalnom izboru koji organizuje agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije i Centrom za motorna vozila AMSS, Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid osvojila je prvo mesto i laskavu titulu „Eko Auto godine u Srbiji“ za 2020. godinu.

Mart je mesec kome se zaljubljenici u vozila i automobilsku tehnologiju u Srbiji posebno raduju. Razlog je tradicionalni Salon automobila u Beogradu s velikim brojem noviteta i aktuelnom ponudom proizvođača za srpsko tržište, ali i region. Nažalost, ovogodišnji BG CAR SHOW otkazan je zbog virusa korona, kao što je nešto ranije otkazana i izložba u Ženevi. Samim tim izostale su i mnoge prateće manifestacije i akcije koje uvek prate centralni događaj na Beogradskom sajmu.

Jedna tradicija, ipak, nije prekinuta. Održan je izbor za „Eko auto godine“ koji organizuje agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije i Centrom za motorna vozila AMSS. Svečana dodela nagrade, iz razumljivih razloga, ipak će sačekati neko bolje vreme.

Članovi stručnog žirija detaljno su analizirali sve pristigle prijave i vrednovali ih na osnovu navedenih podataka i informacija, kao i dostavljene validne prateće dokumentacije svakog pojedinačnog zastupnika proizvođača. Držeći se prethodno utvrđenih pravila i procedura za sprovođenje postupka izbora Eko automobila godine u Srbiji („Pravilnik o izboru Eko automobila godine u Srbiji“ i „Metodologija izračunavanja i rangiranja“), doneta je konačna odluka o tome da je EKO Auto 2020. godine u Srbiji: Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid.

Mr Dušan Stokić (rukovodilac službe za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost Privredne komore Srbije), jedan od članova stručnog žirija posebno je istakao:
“Kada je reč o značaju zaštite životne sredine, tu nema kompromisa. Ako kompanije zanemaruju očuvanje životne sredine, što dovodi do zagađenja vazduha i povećanog broja obolelih građana - onda je to društveno neodgovorno. Taj aspekt društvene odgovornosti nikako ne sme biti zanemaren.

Svaka kompanija koja svoj poslovni uspeh i imidž gradi isključivo na ekonomskim i tržišnim postulatima, a zamenaruje zdravlje zaposlenih, ne obraća pažnju na lokalno okruženje i životnu sredinu, ne može da očekuje da će biti uspešna i konkurentna na duži rok. Međutim, potrebno je da principi održivosti postanu nerazdvojivi deo strategije i poslovne politike kompanije.
Ekološke nagrade koje dodeljujemo, skoro deceniju treba da afirmišu i istaknu kompanije koje svojim programima i proizvodima doprinose i unapređuju zaštitu životne sredine u Srbiji”.

Pobednik devetog po redu izbora za „Eko auto godine“, Toyota Corolla HB 1.8 HSD, do prvog mesta stigla je sa osvojenih 72,75 poena. Ova nagrada još jedno je u nizu priznanja za vizionarsku hibridnu tehnologiju i istrajnost Toyote u borbi za bolju i zdraviju životnu sredinu. Aktuelni događaji i alarmantno zagađenje iz dana u dan nam pokazuju da vremena za čekanje i bežanje od problema više nema. Utoliko je značaj ove vrste izbora, kojim se jasno ukazuje na problem zagađenja i nude rešenja, iz godine u godinu sve veći i važniji.

Saznajte više

Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana globalno će nositi naziv Corolla Novi Toyota Auris - Nova generacija hibridne vožnje Novi Toyota Auris - Nova generacija hibridne vožnje Treća generacija Aurisa ima dinamičniji spoljašnji izgled sa potpuno novim hibridnim pogonom od 2.0 litara, koji prati liniju motora, označava početak nove Toyotine dualne hibridne strategije. Toyota na Sajmu automobila u Ženevi Toyota na Sajmu automobila u Ženevi Nakon 20 godina liderstva u oblasti hibrida, Toyota je još posvećenija izgradnji hibrida koji su još atraktivniji za kupce. 2018 TOYOTA Auris 2018 TOYOTA Auris Predstavljanje novog Toyota Touring Sports Freestyle i palete Aurisa za 2018. godinu.