Prodaja Toyote RAV4 dostigla 10 miliona primeraka

Lider SUV segmenta u svetu

• Toyotin revolucionarni SUV dostigao granicu od 10 miliona prodatih vozila
• Rekord je zabeležen posle 26 godina proizvodnje i pet generacija modela
• RAV4 postavio temelje tržišta kompaktnih, gradskih SUV vozila i ostao najprodavaniji u svetu
• Toyota se priprema za novo poglavlje istorije ovog modela i predstavljanje verzije RAV4 Plug-in Hybrid, koji je planiran za drugu polovinu 2020. godine

RAV4 se pridružio porodici Toyotinih modela koji beleže prodaju izraženu osmocifrenim brojevima. Ukupan broj prodatih primeraka ovog najprodavanijeg SUV-a prešao je 10 miliona krajem februara ove godine, računajući svih pet generacija modela koji se proizvodi od 1994. godine.

Kao globalni Toyotin model, RAV4 je od svog pojavljivanja do danas postajao sve bolji i bolji. Pošto je ustanovio čitav tržišni segment nove klase kompaktnih, pokretljivih i zabavnih SUV vozila, nastavio je da postavlja nove standarde, beležeći rekordne prodajne rezultate.

Ne samo da je RAV4 bio najprodavaniji SUV na svetu tokom 2019. godine, već je sveukupno bio i četvrti najprodavaniji putnički automobil. Prodaja na tržištu Severne Amerike je daleko najveća, sa više od pola miliona prodatih vozila godišnje (535.000 tokom 2019.), a slede Evropa (133.000), i Kina (127.000).

Ukupna prodaja modela RAV4 u Evropi prešla je sveukupnu brojku od dva miliona vozila od 1994, dok je aktuelna, peta generacija, lansirana početkom 2019, postavila novi rekord godišnje prodaje od preko 130.000 jedinica.

Ova godina biće u znaku važne evolucije i predstavljanja novog modela RAV4 Plug-in Hybrid, koji će kupcima ponuditi još više snage za potpunu vožnju na elektro-pogon, s nultom emisijom štetnih gasova i nultom potrošnjom goriva.

Saznajte više

Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2018. Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promena kakve se događaju jednom u veku, Toyota je na putu da od čistog proizvođača automobila postane kompanija koja nudi ukupnu mobilnost - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu S obzirom da je jedan od naprestižnijih sajmova automobila na svetu, ukoliko imate nešto uzbudljivo da prikažete, Frankfurt je pravo mesto za to. A 2015. mi imamo mnogo toga što će zagolicati vašu maštu. Toyota predstavila novi RAV4 hibrid Toyota predstavila novi RAV4 hibrid Toyota je na međunarodnom Sajmu automobila u Njujorku predstavili hibridni RAV4 sa pogonom na četiri točka.