TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020.

TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila za timove kupaca u Evropi, počevši od marta 2020. Prodajni reon će se proširiti na Severnu Ameriku u avgustu, a na Japan/Aziju u oktobru. TOYOTA GAZOO Racing namerava da ojača svoju fokusiranost na moto sport * 2 kako bi ljubiteljima moto sporta širom sveta omogućila učestvovanje na trkama.

GR Supra GT4 zasnovan je na GR Supra - prvom globalnom modelu TOYOTA GAZOO Racing, predstavljenom ranije ove godine - a razvio ih je i proizveo TOYOTA Motorsport GmbH (”TMG”)
Tro-litarski linijski šestocilindrični motor sa jednim dvostrukim kliznim turbopunjačem podešen je na 320kW *3 (430hp) sa 7-stepenim sportskim automatskim menjačem sa leptirima i mehaničkim ograničenim kliznim diferencijalom koji pokreće zadnje točkove. Ugradiće se Akrapovič izduvni sistem, a Ravenol će osigurati maziva za prvo punjenje.

Prednji razdelnik i zadnje krilo izrađeni su od kompozita od prirodnih vlakana, što doprinosi ukupnoj težini od 1.350 kg*3. Po specifikacijama uličnog automobila GR Supra, prednje vešanje će biti MacPherson-ova podloga, a zadnje vešanje će biti multilink s KW amortizerima napred i pozadi. Kočioni sistem je poboljšan korišćenjem namenske kočione čeljusti za trke, šesto-klipnog prednjeg i četvorostranog zadnjeg, dok će se voziti na Pirelli gumama. Sigurnost će biti prioritet i u GR Supra GT4 će biti ugrađen kavezom velike čvrstine na laganom čeličnom kućištu i FIA standardnim trkačkim sedištem sa sigurnosnim pojasom na šest tačaka.

U unutrašnjosti će se nalaziti instrument tabla od ugljeničnih vlakana sa displejom i volanom posebno dizajniranim za GT4 konkurenciju.

Kompanija za kontakt za svaki region prodaje vozila GT4 i podrška kupcima (uključujući prodaju rezervnih delova i inženjersku podršku) će biti sledeća; TMG za Evropu, TRD U.S.A., INC. („TRD USA“) za Severnu Ameriku, i TOYOTA CUSTOMIZING & DEVELOPMENT Co, Ltd. (“TCD”) za Japan/Aziju. Molimo kontaktirajte navedenu kompaniju kako znali kako da prijavite za kupovinu. Planirana cena automobila je 175 000 € (bez poreza, prilagođene naknade, logističke naknade i sl.).

* 1 GT4 vozila se prodaju učesnicima trke i ne mogu se voziti javnim putevima.
* 2 Privatni timovi kupuju trkačke automobile od proizvođača koji predstavljaju modifikovane verzije proizvodnih vozila i ulaze ih u trke.
* 3 Podložno promenama u zavisnosti od SRO BOP (ravnoteža performansi).

Saznajte više

Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team slavi svoju prvu pobedu u sezoni 2019. u FIA Svetskom prvenstvu u reliju, nakon što je Ott Tänak postigao dominantnu pobedu u drugoj trci, Reliju Švedska. Pomerajući granice izdržljivosti. Toyota na Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti. Pomerajući granice izdržljivosti. Toyota na Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti. Svetski šampionat u trkama izdržljivosti sadrži sve: motore od 1000hp, koji dosežu brzinu od 330 km/h, sa snažnom g-silom. Za TOYOTA GAZOO Racing trke izdržljivosti su odlično mesto za razvoj hibrida nove generacije. Live streaming trke Le Mans 24h Live streaming trke Le Mans 24h Trka Le Mans 24h biće emitovana uživo postavkom kamere na dva Toyotina TS050 hibrida. Početak trke, koja će trajati jedan ceo dan, zakazan je za 16.06. u 15h. Toyota Gazoo Racing tim dobija pojačanje – pridružuje se Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing tim dobija pojačanje – pridružuje se Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing potvrdio je svoje vozače za sezonu 2018/2019. Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) i objavio da Fernando Alonso postaje deo tima.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.