TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020.

TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila za timove kupaca u Evropi, počevši od marta 2020. Prodajni reon će se proširiti na Severnu Ameriku u avgustu, a na Japan/Aziju u oktobru. TOYOTA GAZOO Racing namerava da ojača svoju fokusiranost na moto sport * 2 kako bi ljubiteljima moto sporta širom sveta omogućila učestvovanje na trkama.

GR Supra GT4 zasnovan je na GR Supra - prvom globalnom modelu TOYOTA GAZOO Racing, predstavljenom ranije ove godine - a razvio ih je i proizveo TOYOTA Motorsport GmbH (”TMG”)
Tro-litarski linijski šestocilindrični motor sa jednim dvostrukim kliznim turbopunjačem podešen je na 320kW *3 (430hp) sa 7-stepenim sportskim automatskim menjačem sa leptirima i mehaničkim ograničenim kliznim diferencijalom koji pokreće zadnje točkove. Ugradiće se Akrapovič izduvni sistem, a Ravenol će osigurati maziva za prvo punjenje.

Prednji razdelnik i zadnje krilo izrađeni su od kompozita od prirodnih vlakana, što doprinosi ukupnoj težini od 1.350 kg*3. Po specifikacijama uličnog automobila GR Supra, prednje vešanje će biti MacPherson-ova podloga, a zadnje vešanje će biti multilink s KW amortizerima napred i pozadi. Kočioni sistem je poboljšan korišćenjem namenske kočione čeljusti za trke, šesto-klipnog prednjeg i četvorostranog zadnjeg, dok će se voziti na Pirelli gumama. Sigurnost će biti prioritet i u GR Supra GT4 će biti ugrađen kavezom velike čvrstine na laganom čeličnom kućištu i FIA standardnim trkačkim sedištem sa sigurnosnim pojasom na šest tačaka.

U unutrašnjosti će se nalaziti instrument tabla od ugljeničnih vlakana sa displejom i volanom posebno dizajniranim za GT4 konkurenciju.

Kompanija za kontakt za svaki region prodaje vozila GT4 i podrška kupcima (uključujući prodaju rezervnih delova i inženjersku podršku) će biti sledeća; TMG za Evropu, TRD U.S.A., INC. („TRD USA“) za Severnu Ameriku, i TOYOTA CUSTOMIZING & DEVELOPMENT Co, Ltd. (“TCD”) za Japan/Aziju. Molimo kontaktirajte navedenu kompaniju kako znali kako da prijavite za kupovinu. Planirana cena automobila je 175 000 € (bez poreza, prilagođene naknade, logističke naknade i sl.).

* 1 GT4 vozila se prodaju učesnicima trke i ne mogu se voziti javnim putevima.
* 2 Privatni timovi kupuju trkačke automobile od proizvođača koji predstavljaju modifikovane verzije proizvodnih vozila i ulaze ih u trke.
* 3 Podložno promenama u zavisnosti od SRO BOP (ravnoteža performansi).

Saznajte više

Reli Meksiko Reli Meksiko Tanak i TOYOTA GAZOO Racing tim završili su na visokoj drugoj poziciji u Meksiku Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team slavi svoju prvu pobedu u sezoni 2019. u FIA Svetskom prvenstvu u reliju, nakon što je Ott Tänak postigao dominantnu pobedu u drugoj trci, Reliju Švedska. Povratak legende - svetska premijera nove Supre u Detroitu Povratak legende - svetska premijera nove Supre u Detroitu Prvo prikazivanje potpuno nove Toyote GR SUPRA, na Severnoameričkom Internacionalnom Sajmu Automobila u Detroitu, 14. januara 2019. godine Pomerajući granice izdržljivosti. Toyota na Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti. Pomerajući granice izdržljivosti. Toyota na Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti. Svetski šampionat u trkama izdržljivosti sadrži sve: motore od 1000hp, koji dosežu brzinu od 330 km/h, sa snažnom g-silom. Za TOYOTA GAZOO Racing trke izdržljivosti su odlično mesto za razvoj hibrida nove generacije.