Akio Toyoda o pobedi

na WEC šampionatu

TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini.

Želeo bih da se zaista zahvalim navijačima na njihovoj podršci. Tim se suočio s izazovnim uslovima na zahtevnim stazama, na primer, na trci u Fudžiju, s žestokom kišom u Šangaju, s famoznim udarcima na Sebringu i snežnim nevremenom u Spa, na talasastoj i teškoj kružnoj stazi.

Ponosan sam na šest vozača i sve članove tima koji su se snažno borili u svim trkama i osvojili timsko prvenstvo, pa želim da im se na tome zahvalim.

Čestitam. I hvala.

Imamo još jednu, poslednju trku ove sezone, 24 sata Le Mana sledećeg meseca, kao finale WEC super šampionata. Postići još jednu pobedu neće biti lako. U ovoj trci nismo mogli da sprečimo nevolje na automobilu #7 i time učinili vozače frustriranim. Sigurno ćemo rešiti problem i doći ćemo u Le Man s bolidom TS050 HYBRID koji svi vozači mogu da voze s osećajem bezbednosti i prijatnosti.

Verujem da ćemo imati najbolji kraj sezone s našim timom - Majkom, Kamuijem, Hoseom, Sebastijanom, Kazukijem, Fernandom i svim navijačima.

Podrška naših fanova nam uvek daje veliku motivaciju. Podsticaji od svih vas nam pomažu. Hvala vam na vašoj stalnoj podršci.
- Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation

P.S. Dragi vozači, puno hvala na rođendanskoj poruci! Ova pobeda u Spa i prvenstvu je moj najbolji rođendanski poklon! Radujem se vožnji s vama.
- Moriso

Pročitajte više o Toyoti

Fernando Alonso testirao pobjednički Dakar Hilux Fernando Alonso testirao pobjednički Dakar Hilux Toyota Gazoo Racing vozač Fernando Alonso završio je dvodnevni test za volanom Dakar Rally pobjedničkog TOYOTA Hiluxa 27. i 28. marta. Reli Meksiko Reli Meksiko Tanak i TOYOTA GAZOO Racing tim završili su na visokoj drugoj poziciji u Meksiku Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj Tänak i Toyota Yaris WRC pobedili u Švedskoj TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team slavi svoju prvu pobedu u sezoni 2019. u FIA Svetskom prvenstvu u reliju, nakon što je Ott Tänak postigao dominantnu pobedu u drugoj trci, Reliju Švedska. POBEDA! POBEDA! Poslednja faza Dakara 2019 završena je u Peruu, gde su Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel iz Toyote Gazoo Racing SA, sa svojom južnoafričkom Toyotom Hilux odneli pobedu.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.