Akio Toyoda o pobedi

na WEC šampionatu

TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini.

Želeo bih da se zaista zahvalim navijačima na njihovoj podršci. Tim se suočio s izazovnim uslovima na zahtevnim stazama, na primer, na trci u Fudžiju, s žestokom kišom u Šangaju, s famoznim udarcima na Sebringu i snežnim nevremenom u Spa, na talasastoj i teškoj kružnoj stazi.

Ponosan sam na šest vozača i sve članove tima koji su se snažno borili u svim trkama i osvojili timsko prvenstvo, pa želim da im se na tome zahvalim.

Čestitam. I hvala.

Imamo još jednu, poslednju trku ove sezone, 24 sata Le Mana sledećeg meseca, kao finale WEC super šampionata. Postići još jednu pobedu neće biti lako. U ovoj trci nismo mogli da sprečimo nevolje na automobilu #7 i time učinili vozače frustriranim. Sigurno ćemo rešiti problem i doći ćemo u Le Man s bolidom TS050 HYBRID koji svi vozači mogu da voze s osećajem bezbednosti i prijatnosti.

Verujem da ćemo imati najbolji kraj sezone s našim timom - Majkom, Kamuijem, Hoseom, Sebastijanom, Kazukijem, Fernandom i svim navijačima.

Podrška naših fanova nam uvek daje veliku motivaciju. Podsticaji od svih vas nam pomažu. Hvala vam na vašoj stalnoj podršci.
- Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation

P.S. Dragi vozači, puno hvala na rođendanskoj poruci! Ova pobeda u Spa i prvenstvu je moj najbolji rođendanski poklon! Radujem se vožnji s vama.
- Moriso

Pročitajte više o Toyoti

Tänak je osvojio prvu istorijsku titulu sa Toyota Yaris WRC Tänak je osvojio prvu istorijsku titulu sa Toyota Yaris WRC Vozač TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team-a Ott Tänak i njegov suvozač Martin Järveoja ispisali su istoriju osvajanjem svoje prve rirule FIA Svetskog Reli Šampionata sa neverovatnim osvajanjem drugog mesta na Rally de España. Silverston prva dva mesta za TOYOTA GAZOO Racing Silverston prva dva mesta za TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing započeo je sezonu FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti (WEC) 2019-2020 u savršenom stilu osvajanjem prva dva mesta u sadržajnih 4 sata Silverstona. Pobeda na Finskom reliju Pobeda na Finskom reliju Tänak i Toyota Yaris WRC ostvarili su još jednu pobedu u Finskoj Dramatično osvajanje prva dva mesta za Toyota Gazoo Racing Dramatično osvajanje prva dva mesta za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing tim osvojio je 87. trku 24 sata Le Mana uz osvajanje prva dva mesta na stazi Circuit de la Sarthe nakon dramatičnog poslednjeg sata FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018-2019.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.