Akio Toyoda o pobedi

na WEC šampionatu

TOYOTA GAZOO Racing tim je po drugi put osvojio WEC Svetsko prvenstvo, nakon titule u 2014. godini.

Želeo bih da se zaista zahvalim navijačima na njihovoj podršci. Tim se suočio s izazovnim uslovima na zahtevnim stazama, na primer, na trci u Fudžiju, s žestokom kišom u Šangaju, s famoznim udarcima na Sebringu i snežnim nevremenom u Spa, na talasastoj i teškoj kružnoj stazi.

Ponosan sam na šest vozača i sve članove tima koji su se snažno borili u svim trkama i osvojili timsko prvenstvo, pa želim da im se na tome zahvalim.

Čestitam. I hvala.

Imamo još jednu, poslednju trku ove sezone, 24 sata Le Mana sledećeg meseca, kao finale WEC super šampionata. Postići još jednu pobedu neće biti lako. U ovoj trci nismo mogli da sprečimo nevolje na automobilu #7 i time učinili vozače frustriranim. Sigurno ćemo rešiti problem i doći ćemo u Le Man s bolidom TS050 HYBRID koji svi vozači mogu da voze s osećajem bezbednosti i prijatnosti.

Verujem da ćemo imati najbolji kraj sezone s našim timom - Majkom, Kamuijem, Hoseom, Sebastijanom, Kazukijem, Fernandom i svim navijačima.

Podrška naših fanova nam uvek daje veliku motivaciju. Podsticaji od svih vas nam pomažu. Hvala vam na vašoj stalnoj podršci.
- Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation

P.S. Dragi vozači, puno hvala na rođendanskoj poruci! Ova pobeda u Spa i prvenstvu je moj najbolji rođendanski poklon! Radujem se vožnji s vama.
- Moriso

Saznajte više

TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Evropu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila za timove kupaca u Evropi, počevši od marta 2020. Tänak je osvojio prvu istorijsku titulu sa Toyota Yaris WRC Tänak je osvojio prvu istorijsku titulu sa Toyota Yaris WRC Vozač TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team-a Ott Tänak i njegov suvozač Martin Järveoja ispisali su istoriju osvajanjem svoje prve rirule FIA Svetskog Reli Šampionata sa neverovatnim osvajanjem drugog mesta na Rally de España. Silverston prva dva mesta za TOYOTA GAZOO Racing Silverston prva dva mesta za TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing započeo je sezonu FIA Svetskog prvenstva u izdržljivosti (WEC) 2019-2020 u savršenom stilu osvajanjem prva dva mesta u sadržajnih 4 sata Silverstona. Novi Toyota PROACE CITY i PROACE CITY VERSO Novi Toyota PROACE CITY i PROACE CITY VERSO Spremni za posao kada i vi