Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2018.

Inovativna mobilnost za vas

Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promena kakve se događaju jednom u veku, Toyota je na putu da od čistog proizvođača automobila postane kompanja koja nudi ukupnu mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, Toyota izlaže svoje dve ključne inovacije: novu generaciju hibrida i Toyotinu novu globalnu arhitekturu (Toyota New Global Architecture - TNGA) – a. Obe inovacije se prepoznaju u potpuno novoj Corolli Touring Sports, zajedno sa njenim prvim hečbek "rođakom", predstavljanjem novog RAV4 Hibrida i povratku Camry-ja u Evropi.

NOVA COROLLA

Potpuno nova Corolla zrači dinamičnijim izgledom, donoseći širok asortiman od sportskog i kompaktnog hečbeka do elegantnog i svestranog modela Touring Sports,najsnažniji do sada. Potpuno novi hibridni pogon sa funkcijom samopunjenja, sa 2,0-litarskim motorom, sada je pridružen paleti motora, pa novi model Corolle za 2018. označava i početak Toyotine strategije dvostrukih hibrida.

Zahvaljujući tome, svi osnovni modeli će od sada biti dostupni sa izborom od dva hibridna pogonska sistema. S jedne strane tu je motor od 1,8 litara i 122 KS, koji nudi sve odlike četvrte generacije hibridnog sistema, uključujući poboljšani odziv i linearnost uz tradicionalne pogodnosti kao što su mala potrošnja goriva i opuštena vožnja. S druge strane, motor od 2,0 litre i 180 KS tim odlikama pridodaje veću snagu, ubrzanje bez napora i dinamičnije karakteristike koje ga čine izuzetno „zabavnim u vožnji“.

Platforma TNGA GA-C na kojoj je zasnovan asortiman nove Corollle garantuje veće zadovoljstvo u vožnji, zahvaljujući činjenici da je težište sniženo za 10 mm, zadnjem multi-link vešanju koji je standardni u celoj paleti i 60% većoj krutosti karoserije, zahvaljujući ojačanjima od čelika visoke čvrstoće na ključnim mestima.

/
/
/
NOVI RAV4

Potpuno nova, peta generacija modela RAV4 vodi SUV u novo doba performansi, mogućnosti i sigurnosti, prednosti koje su podstaknute prvom upotrebom platforme TNGA na nekom SUV-u i snažnim novim dizajnom. Osim što pruža više prostora i udobnosti, putnička kabina se odlikuje izuzetnim kvalitetom i odličnom završnom obradom. Novi RAV4 ostaje jedinstven u svojoj klasi, nudeći kupcima samopunjivi hibridni pogonski sklop - novi TNGA hibridni pogonski sklop s motorom od 2,5 litre i 222 KS koji se odlikuje velikim skokom u snazi, odzivu i efikasnošću, uz najmanju potrošnju goriva i emisiju štetnih plinova u segmentu. Istovremeno, električni AWD sistem novog RAV4 Hibrida je rekonstruisan i poboljšan kako bi osiguravao jače performanse u otežanim uslovima, kao i sigurnu vožnju na klizavim površinama. Novi RAV4 je isto tako prva Toyota opremljena dodatnim funkcijama u okviru sistema Toyota Safety Sense koje povećavaju korišćenje naprednih tehnologija radi sprečavanja nesreća i pružaju veću pomoć vozaču, uključujući sisteme koji uvode veći stepen automatske vožnje.

/
/
/
NOVI CAMRY

Nakon što je 14 godina bila odsutna, Toyota Camry se vraća u Europu, odlikujući se sada i hibridnom tehnologijom. Nova Toyota Camry Hibrid, koja će biti predstavljena na Sajmu automobila u Parizu 2018., odlikuje se privlačnim izgledom i vrhunskom udobnošću ,kao i visokom efikasnošću zadnje generacije samopunjivog hibridnog pogonskog sistema. Potpuno novi Camry je zasnovan na svim temeljnim vrednostima koje su ga učinile tako popularnim: vrhunsi nivo kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti, tihog rada i udobnosti vožnje, uz privlačan spoljašnji izgled i dizajn unutrašnjosti, izvanredne udobnosti i prostranosti, vrhunske tehnologije samopunjivog hibridnog pogonskog sistema koji se odlikuje potpuno novim 2,5-litarskim motorom, koji kombinuje malu potrošnju goriva, malu emisiju štetnih gasova, tihi rad sa više snage i bolji odziv za sasvim novi nivo uživanja u vožnji. Ključ poboljšanja dinamičkih mogućnosti i vrhunskih voznih svojstava novog Camry-ja je njegova potpuno nova platforma GA-K, napravljena na osnovu TNGA. Dinamičnost vožnje osiguravaju povećana torziona krutost, novo zadnje vešanje s dvostrukim ramenima i značajno spušteno težište.

/
/
/
TOYOTA YARIS GR SPORT

Nadahnut ekskluzivnim Yarisom GRMN snažnih performansi, uloga novog Yarisa GR SPORT je da unese više sportskog uživanja u vožnji u Toyotinu paletu malih automobila. Toyotin povratak na Svjetsko prvenstvo u reliju 2017. godine je dovelo do razvoja Yarisa GRMN, automobila izuzetnih performansi koji je osvojio izvanredno priznanje, tako da je svih 400 primeraka rasprodato pre nego što je ijedan automobil stigao u prodajne salone. Novi GR SPORT donosi sportski uticaj TOYOTA GAZOO Racinga u Yaris asortiman, pružajući performanse i užitak u vožnji uz naglašeni sportski izgled. Izmene nadahnute modelom GRMN su usmerene na ogibljenje, dajući ovom automobilu izuzetne upravljačke i vozne karakteristike, kao i izvanredan odziv. Odlikuje se amortizerima Sachs Performance sličnim onima ugrađenim na GRMN, kao i punim (umesto praznim) stabilizatorom radi postizanja dodatne krutosti. Crni 17-inčni laki aluminijumski naplaci, ekskluzivno se ugrađuju na GR SPORT, ali su na njih postavljene gume Bridgestone Potenza RE50 205/45R17, iste kao na modelu GRMN. GR SPORT se proizvodi isključivo sa 5 vrata, a biće i dostupan sa standardnim Yarisovim samopunjivim hibridnim pogonom sa motorom od 1,5 litre.

/
/
/
TOYOTA YARIS Y20

Toyota odaje počast originalnom Yarisu predstavljajući novi nivo opreme Y20 u ponudi modela za 2019. godinu, obeležavajući 20. godišnjicu svog uspešnog automobila u B segmentu, predstavljenog na Sajmu automobila u Parizu 1998. godine. Kroz dva decenije i tri generacije, Yaris se čvrsto afirmisao kao najprodavaniji Toyotin model u Europi. Izmenjena paleta Yarisa, predstavljena po prvi put na Sajmu automobila u Parizu, ponudiće novi multimedijalni sistem koji omogućava integraciju mobilnog telefona. Prikladno, inicijalno će biti proizvedeno 1.998 vozila Launch Edition Y20 u istoj zlatnoj boji koja je korišćena za prvi Yaris 1998. godine, ali uz savremeni dodatak tamno sivog krova. U prodaji će se naći standardna i dvobojna verzija, koja će kasnije biti usklađena sa srebrnom, bisernom i crnom bojom karoserije sa novom tamno sivom bojom krova. U uređenju spoljašnjeg izgleda koriste se tamno sivi detalji kako bi se Y20 razlikovao u okviru palete Yarisa.

/
/
/
DRUGA GENERACIJA TOYOTA SAFETY SENSE

Posvećena stvaranju društvene osvešćenosti o mobilnoj bezbednosti, Toyota veruje da je važno promovisati pristup koji uključuje ljude, vozila i saobraćajno okruženje, kao i nastojanje da se ostvari „bezbednostu stvarnom svetu“ učenjem iz saobraćajnih nesreća i primenjivanje tog znanja u razvoj automobila. Toyota sada predstavlja drugu generaciju Toyota Safety Sense sistema, čineći tako korak bliže na putu do krajnjeg cilja, a to je društvo bez automobilskih nesreća.

Nadograđeni paket aktivne bezbednosti sada se odlikuje kamerom sa jednim objektivom i milimetarskim talasnim radarom.Rad oba sistema je poboljšan radi proširenja opsega prepoznavanja opasnih situacija i povećanja funkcionalnosti.

Veličina jedinice novog sistema je takođe smanjena, kako bi se olakšala ugradnja na svim modelima Toyotinog asortimana. Toyota Safety Sense sada uključuje dve nadograđene verzije Sistema zaštite od sudara (PCS), Prilagodljivog radarskog tempomata (ACC), Upozorenja na napuštanje saobraćajne trake (LDA), Sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova (RSA) i Automatska duga svetla (AHB). Pored toga, uvedena je i nova funkcija Praćenja saobraćajnih linija (Lane Trace Assist - LTA) koja vozaču pruža dodatnu pomoć.

Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara (PCS)
/
Adaptivni
tempomat
/
Sistem za nadgledanje saobraćajne trake pomoću automatskog usmeravanja (LDA)
/
Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova (RSA)
/
Sistem automatskog prebacivanja dugih i kratkih svetala (AHB)
/

Više o Toyotinom izlaganju na sajmu

Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana globalno će nositi naziv Corolla Yaris je apsolutni pobednik u Srbiji! Yaris je apsolutni pobednik u Srbiji! Nakon osvojene titule NETAUTO 2021, nova generacija Toyote Yaris proglašena je i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji. Treća titula za Toyotu u Evropi Treća titula za Toyotu u Evropi Yaris je evropski automobil godine za 2021. Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Specijalna edicija najprodavanijeg SUV modela na svetu