Ukupan broj vozila opremljenih

Toyota Safety Sense sistemom premašio 10 miliona

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

• Toyota Safety Sense dostupan je u 68 zemalja i regiona sa ciljem da se proširi na približno 100 zemalja do 2020. godine
• Instaliran u 90% novih Toyota vozila u Japanu, Severnoj Americi i Evropi
• Sudari otpozadi su smanjeni za 70% uz upotrebu ovog sistema i do 90% ukoliko je sistem kombinovan sa ICS sistemom (Sistem sonara za određivanje rastojanja do vozila ispred)
• Najnovija generacija Toyota Safety Sense sistema poseduje unapređene karakteristike i novi sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci (Lane Trace Assist - LTA) za još veću podršku u vožnji

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense1 - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Toyota Safety Sense (TSS) je trenutno ugrađen u 90% Toyotinih vozila2 na japanskom, severnoameričkom i evropskom tržištu. Do sada je uveden u 68 zemalja i regiona, uključujući Kinu,druge azijske države, Bliski Istok i Australiju.

Predviđa se da će do kraja ove godine 3 miliona vozila u Japanu, 5 miliona vozila u Severnoj Americi, i približno 2 miliona vozila u Evropi biti opremljeno Toyota Safety Sense sistemom.

/

• U realnim uslovima u saobraćaju, mogu se jasno uočiti efekti smanjenja udesa3 , kao što je smanjenje sudara otpozadi za oko 70%, a čak i do 90% ukoliko je TSS sistem dostupan zajedno sa Intelligent Clearance Sonar (ICS) - sistemom sonara za određivanje rastojanja do vozila ispred.

Posvećena postizanju bezbednog mobilnog društva, Toyota veruje da je veoma važno promovisanje pristupa koji uključuje ljude, vozila i okruženje u saobraćaju, kao i traganje za “bezbednošću u realnom svetu”, tako što će učiti iz saobraćajnih nesreća i iskoristiti to znanje za unapređivanje vozila.

Početkom ove godine, Toyota je uvela drugu generaciju Toyota Safety Sense sistema, napredujući jedan korak bliže ka svom konačnom cilju, automobilskom društvu bez ijedne nesreće.

/

Toyota Safety Sense sada obuhvata 4unapređene verzije sledećih sistema: - Sistem za povećanje bezbednosti pre sudara (Pre-Collision System - PCS) - pomaže u sprečavanju i ublažavanju sudara sa vozilima ispred i potencijalnih sudara sa pešacima u noćnim i dnevnim uslovima vožnje, kao i biciklistima u dnevnim uslovima vožnje;

  • Adaptivni radarski tempomat (Adaptive Cruise Control - ACC) - pomaže vozaču da zadrži bezbednu razdaljinu od vozila ispred;
  • Sistem upozorenja na napuštanje saobraćajne trake (Lane Departure Alert - LDA) - pomaže u sprečavanju nesreća i sudara prilikom napuštanja saobraćajne trake;
  • Automatska duga svetla (Automatic High Beam - AHB) - osiguravaju odličnu vidljivost u toku noćnih uslova vožnje;
  • Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova (Road Sign Assist - RSA) - pruža pomoć vozaču davajući mu najkorisnije informacije, čak i u slučaju kada previdi saobraćajni znak.
/

Dostupan je i novi Inteligentni adaptivni radarski tempomat (iACC) koji povezuje ACC sa RSA sistemom. Kada se vozilo kreće konstantnom brzinom u skladu sa menjanjem brzina od strane vozača, RSA sistem prepoznaje znak za ograničenje brzine i vozač može jednostavno uskladiti brzinu vozila sa novim ograničenjem brzine, pomoću prekidača na upravljaču.

Pored toga, unapređena podrška tokom vožnje sada je dostupna kroz Sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci (Lane Trace Assist - LTA) 5. Zajedno sa ACC, novi LTA sistem pruža pomoć vozaču u kontroli upravljača sa laganim navođenjem, kako bi se vozilo zadržalo u središtu saobraćajne trake, čak i u slučaju blagih krivina na putu.

Toyota namerava da uvede drugu generaciju Toyota Safety Sense sistema u 100 zemalja, uključujući Aziju i Latinsku Ameriku, do 2020. godine, sa akcentom na dalju popularizaciju paketa aktivne sigurnosti.

1 Uključuje vozila Lexus brenda koja su opremljena sa Lexus Safety System + and Lexus Safety System + A sistemima
2 Proračun izvršen na osnovu zahteva za kupovinom/prodajom vozila u Japanu, Severnoj Americi i Evropi u periodu januar – septembar 2018
3 Na osnovu nezavisnih proračuna koje je Toyota izvršila koristeći podatke o nesrećama od Instituta za istraživanje saobraćajnih nesreća i Analize podataka (ITARDA). Podaci su dobijeni na osnovu proračuna stope pojave saobraćajnih nesreća za vozila koja su opremljena Toyota Safety Sense sistemom u odnosu na vozila na kojima pomenuti sistem nije dostupan

– Corolla, Prius, Premio i Allion (ukupno 680.000 vozila) u periodu januar 2015. – decembar 2017. godine. Stope su smanjene na približno 90%, ukoliko je sistem dostupan zajedno sa Intelligent Clearance Sonar (Parking Support Brakes [Stationary Objects]), a dizajnirani su za izbegavanje sudara i ublažavanje oštećenja prilikom veoma sporih brzina.
4 Karakteristike dostupne u zavisnosti od modela i nivoa opreme
5 Vozila opremljena LTA sistemom takođe podržavaju sve karakteristike LDA sistema

Saznajte više

Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Stvaranje obnovljive energije u radnom okruženju  Toyota predstavlja rafinirani Highlander sa sedam sedišta u Evropi Toyota predstavlja rafinirani Highlander sa sedam sedišta u Evropi Najveći Toyotin hibridni SUV uskoro kreće u prodaju širom Starog kontinenta Informacije i saveti za vlasnike Toyotinih vozila tokom COVID-19 pandemije Informacije i saveti za vlasnike Toyotinih vozila tokom COVID-19 pandemije Korona virus je doneo našem društvu sasvim nove i neočekivane izazove. Uprkos tome što ostajemo kod kuće, istovremeno ne možemo da izbegnemo vožnju automobilom zbog neodložnih obaveza. Toyota garancija tokom vanredne situacije Toyota garancija tokom vanredne situacije Sve informacije oko vozila koja su u garanciji.