Novi Yaris zaveo Ženevu!

Toyota na Sajmu automobila u Ženevi 2017.

Kako i dolikuje, u jednom od najskupljih gradova Evrope, Toyota je pokazala svoju bogatu ponudu posetiocima ženevskog Sajma automobila. Od prvog predstavljanja dinamičkog novog Yarisa, njegovog GRMN rođaka i radikalnog gradskog i-TRL koncepta, do otkrivanja najnovije TOYOTA GAZZO mašinerije-Ženeva Internacionalni Sajam automobila je mesto koje svaki fan Toyote treba da poseti.

Osetite energiju Yaris-a
/
 

Novi Yaris 2017. podiže raspoloženje svima. Dinamičniji, i na pogled i za vožnju, tiši, nežniji i bezbedniji nego ikada, novi Yaris je dizajniran da vam pruži dodatnu energiju nakon svakog putovanja. Uvek neprikosnoveni Yaris, novi model pokazuje izražajan izgled napred i pozadi sa karakterističnim LED svetlima i velikim asortimanom novih boja i aluminijumskih naplataka. Uz svoju modernu unutrašnjost, naprednu tehnologiju u kabini i naglašeno iskustvo u vožnji, nećete samo uživati u "solo" vožnji, već ćete rado ponuditi prijatelju prevoz do kuće.

 
 
Trkačka genetika na običnom putu
/
 

Ukoliko je vaša strast vrhunske performanse, novi Yaris GRMN će vam sigurno uzburkati puls. Naš, visoko "nabudžen", zgodan kompaktni automobil, inspirisan je Toyotinim povratkom na Svetski reli šampionat 2017., sa Yarisom WRC. Ispod njegove bele, crvene i crne karoserije, leži aligan 1,8-litarski motor, koji proizvodi više od 210 DIN ks, koji mu daje najbolje u klasi vreme ubrzanja 0-100km/h. Uz dinamičnu upravljivost, izgled trkačkog automobila i izbrušene trkačke performanse, senzacionalni Yaris GRMN je krunisani lider dinamične nove klase.

 
 
Ponovo smo izmislili gradsko putovanje na posao

Na Ženevskom Sajmu svetski debi doživeo je novi i-TRIL koncept, koji je dokazao da "kreni-stani" gradska vožnja ne mora da bude dosadan zadatak, kakav inače ume da bude. Dizajniran za aktivne mame sa decom, naša sajamska demonstracija pokazala je da električna vozila budućnosti mogu da ubrzaju vaš puls, čak i kod svakodnevnog putovanja na posao. Sa 3000mm dužine, 1510mm visine i težine od 600kg, potpuno električni i-TRIL koncept može da pređe više od 300km između dva punjenja.

Aktivna tehnologija naginjanja, znači da prednji deo automobila, kao i gume, mogu da se naginju na uglovima, obezbeđujući da dobijete stabilnu, agilnu i zabavnu vožnju. U kabini nalazi se privlačna pozicija za vožnju, dok ručne kontrole za upravljenje, ubrzanje i kočenje pružaju vozaču osećaj upravljanja konzolom. Sa svojom prostranom "jedan-plus-dva" raspodelom sedenja i malom razdaljinom svojih zadnjih sedišta, mame, kada voze same, uživaju u pravoj "moje vreme" vožnji, a kad im se pridruže deca one dobijaju svoje srećne uspomene i vožnju "svog života"!

/
/
 
 
Pun gas

Nakon što smo skoro ujedinili sve aktivnosti moto sporta pod nadimkom TOYOTA GAZOO, Toyota se šepuri svojim rasnim mašinama koje ove godine gura do maksimalnih granica u cilju pravljenja najboljih automobila ikada.

Napad u tri smera započet je na neprijateljskom terenu Dakar relija gde je TOYOTA GAZOO tim Južne Afrike započeo trku u solidnoj formi, pre nego što se desila katasrofa i potencijalna pobeda na mitingu im je surovo oduzeta. Na kraju, tri Toyota Hilux vozila završila su među prvih deset, dok je 25 drugih Toyota vozila završilo trku – što je više nego kod bilo kog drugog proizvođača.

Vrhunska vest je zasigurno Toyotin povratak na senzacionalni Svetski reli šampionat (World Rally Championship-WRC) nakon 17 godina odsustva, uz drugo mesto na reliju koji je otvorio sezonu u Monte Karlu, i uz pobedu na švedskom reliju.

Na Svetskom šampionatu izdržljivosti (World Endurance Championship-WEC), TOYOTA GAZOO tim će nastupitu sa tri TS050 hibrida na dve prestižne runde godine- uključujući legendarnu trku 24 Časa Le Mana – u želji da se vrati na vrh podijuma. Uz ove vesti dolazi i pozdrav dobrodošlice u tim argentinskom trkačkom asu, José María López. Puno sreće svim našim timovima i vozačima ove godine!

/
/
 
 

Toyota uživo iz Ženeve

Više o našoj zvezdi večeri u Ženevi

Yaris je apsolutni pobednik u Srbiji! Yaris je apsolutni pobednik u Srbiji! Nakon osvojene titule NETAUTO 2021, nova generacija Toyote Yaris proglašena je i za AUTOMOBIL GODINE 2021 u Srbiji. Toyotin park za buduće generacije Toyotin park za buduće generacije Toyota Srbija podržala je inicijativu i projekat nastavnika i učenika osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Šapca i donacijom sadnica dala doprinos kreiranju buduće ekološke učionice. Harizmatični predsednik Toyote proglašen za svetsku automobilsku ličnost godine Harizmatični predsednik Toyote proglašen za svetsku automobilsku ličnost godine Žiri World Car Award, sastavljen od preko 90 specijalizovanih novinara iz čitavog sveta, proglasio je Akija Toyodu za Svetsku automobilsku ličnost godine za 2021. Treća titula za Toyotu u Evropi Treća titula za Toyotu u Evropi Yaris je evropski automobil godine za 2021.