Toyota na IAA Salonu automobila u Frankfurtu 2017.

Svetska premijera novog Land Cruisera

Na ovogodišnjem IAA Toyota predstavlja jasnu kariku između svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svetska premijera novog Land Cruisera izgrađenog na njegovoj 65-godišnjoj reputaciji kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti bez premca. Ove jeseni Toyota isto tako slavi 20. godišnjicu legendarnog Priusa, prvog komercijalnog hibridnog automobila. 20 godina kasnije, hibrid je temeljni deo naše palete modela, što ocrtava konceptni automobil Toyota C-HR HY-POWER.

Terenske performanse, dinamičnost na putu

Uz svoje terensko nasleđe koje se proteže preko 65 godina unazad. Land Cruiser ostaje jedinstven u ovom segmentu po svojoj sposobnosti kombinovanja izvanrednog kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti s terenskim performansama bez premca koje su mu obezbedile čvrstu reputaciju jednog od najčvršćih i najpouzdanijih vozila 4x4 na svetu.

Novi Land Cruiser dodatno pojačava ovu reputaciju još višim nivoom luksuza, udobnosti za putnike i vlasničkog prestiža. Novi, savremeniji izgled prednjeg kraja; sofisticiranija i udobnija putnička kabina još većim nivoom kvaliteta, s novom instrument tablom i srednjom konzolom poboljšane praktičnosti; poboljšanja dinamičnosti u vožnji na putu uz sisteme za pomoć u terenskoj vožnji - to su neke od glavnih odlika novog Land Cruisera koje ga čine vrhunskim terencem, mešavinom savladavanja svih vrsta terena, udobnosti i profinjenosti.

Gde god pošli, Land Cruiser će vas odvesti tamo. I vratiti vas nazad.

/
/

Retki dijamant

Toyota C-HR je doživela veliki uspeh od predstavljanja javnosti krajem 2016. godine. Toyotin adut u segmentu crossovera srednje klase odmah je udario svoj pečat primamljivim izgledom i izuzetnim voznim karakteristikama. Snažniji hibridni motor je u srži nove Toyota C-HR HY-POWER Concept, vozila koje je osmišljeno da bi privuklo još više kupaca koji imaju naglašeni lični ukus i stil, nudeći visok kvalitet i posvećenost detaljima.

Nastavljajući s korišćenjem oblika dijamanta, dizajnerski tim je našao nadahnuće u prirodnim silama koje pretvaraju ugljenik u dijamante i u načinu na koji čvrsta stena može skrivati užareno, rastopljeno jezgro. Ovo razmišljanje se reflektuje u spoljnom dizajnu korišćenjem nove mat srebrne boje Dark Carbon, u dramatičnom kontrastu s upečatljivim detaljima u narandžastoj boji Burning Orange, a provlači se i kroz unutrašnjost kombinujući crne presvlake i obloge s detaljima u boji Burning Orange.

Ovaj konceptni automobil je konstruisan oko novog hibridnog motora koji nudi više snage od motora snage 122 KS koji se ugrađuje u aktuelni C-HR, ocrtavajući strateški budući razvoj tehnologije u kojoj je Toyota vodeća u svetu, a koja će voditi ka ugradnji hibridnih pogona većih performansi u sve osnovne modele.

/
/

20 godina Toyotinog vođstva u hibridima

Toyota je 1997. godine započela električnu revoluciju u motoindustriji predstavljanjem svog prvog hibridnog vozila, Priusa, prvog električnog automobila koji ne treba puniti. Predvodeći hibridnu tehnologiju predstavili smo svoju viziju budućnosti mobilnosti za 21. vek i pokazalo se da je Toyota imala pravo i bila ispred svog vremena jer su električna i hibridna vozila danas glavni prioriteti za mnoge druge proizvođače.

Ove godine slavimo 20 godina Toyotine hibridne tehnologije i preko deset i po miliona hibrida na putu, od toga milion i po u Europi. Od predstavljanja prvog hibrida, Priusa, ova inovativna tehnologija je sada dostupna u 16 Toyotinih ključnih modela, koristeći pri tom sedam različitih hibridnih pogonskih sistema. Ali, ne odmaramo se na lovorikama: Toyota i dalje pomera granice hibridne tehnologije kako bi zadovoljila različite potrebe stranaka i okolnosti u saobraćaju.

Zahvaljujući tome razvijamo vrhunske hibridne varijacije, kao što je plug-in hibrid sa sistemima punjenja radi povećanja kapaciteta baterije, dostupan na novom Priusu PHV. Inovacija koja se umešala u hibridnu tehnologiju je naš prvi automobil s nultom emisijom, Mirai, s gorivnim ćelijama koji pokreće blok vodonikovih gorivnih ćelija, simbol naše posvećenosti zaštiti okoline i cilju da smanjimo emisiju CO2 vozila za 90 posto do 2050. godine.

/

Više o Toyotinom izlaganju

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.