1. Owners
  2. More information
Odaberite

STATUS VOZILA 

Uz pomoć aplikacije MyToyota možete u svakom trenutku proveriti status vašeg vozila. Takođe, u zavisnosti od povezanog automobilskog uređaja kojim je opremljeno vaše Toyota vozilo, aplikacija MyToyota prikazuje različite informacije o statusu vrata, prozora, krovnog otvora, prtljažnika, svetla, i ukazuje na pametni ključ koji je ostavljen u automobilu.

Možda ćete primiti push obaveštenje 4 minuta nakon isključivanja kontakta. Ovim vas obaveštavamo da li je nešto neobično u vezi sa statusom automobila (funkcija push obaveštenja mora biti omogućena u postavkama vašeg pametnog telefona). Možda ćete primiti jedno ili više od sledećih obaveštenja:

 · Otvoreni su prozori (otvoren je jedan ili više prozora)

 · Vrata su otključana (ako su neka vrata otključana)

 · Klizni krovni prozor je otvoren (ako je klizni krov otvoren)

 · Uključeno je svetlo (ako su prednja ili zadnja svetla još uključena)

 

ZAKLJUČAVANJE/OTKLJUČAVANJE

U zavisnosti od povezanog automobilskog uređaja kojim je opremljeno vaše Toyota vozilo, sa samo nekoliko klikova možete daljinski zaključati ili otključati vozilo putem MyToyota aplikacije.

Imajte na umu da nećete moći da zaključate automobil u slučaju da:

·               Bilo koja vrata su otvorena

·               Pametni ključ se nalazi u automobilu

·               Alarm za automobil je podešen

·               Automobil je zaključan ključem

U svim ovim slučajevima dugme za zaključavanje je onemogućeno.

Kada koristite funkciju zaključavanja, uverite se da u automobilu bez nadzora nisu zaključana deca, ugrožene osobe ili kućni ljubimci. Bilo ko od lica ili životinja ostavljenih u vrućem vozilu može doživeti toplotni udar, dehidraciju ili hipotermiju, što može dovesti do smrti ili ozbiljnih povreda. Toyota neće snositi odgovornost za bilo kakav materijalni gubitak, štetu ili nesreće dok je takvo vozilo zaključano. Korisnik preuzima sve rizike i odgovornost zaključavanjem svog vozila.

Kada koristite funkciju otključavanja, imajte na umu da bi to moglo dovesti do neovlašćenog pristupa vozilu. Toyota neće snositi odgovornost za bilo kakav materijalni gubitak, štetu ili nesreće dok je vozilo otključano. Korisnik preuzima sve rizike i odgovornost zbog otključavanja svog vozila.

 

UOČAVANJE VOZILA (CAR SPOTTER)

 

U zavisnosti od povezanog automobilskog uređaja kojim je opremljeno vaše Toyota vozilo, možda ćete imati jednostavan način da uočite svoje vozilo na prepunom parkingu. Koristite funkciju Car Spotter i svetla upozorenja koja se daljinski uključuju kako biste lakše pronašli svoje vozilo. Svetla za opasnost se aktiviraju u trajanju od 30 sekundi. Posle 30 sekundi možete ih ponovo pokrenuti.

 

DALJINSKE KOMANDE

 

U zavisnosti od povezanog automobilskog uređaja kojim je opremljeno vaše Toyota vozilo, aplikacija MyToyota prikazuje nivo napunjenosti baterije i preostali domet vašeg plug-in hibrida ili vašeg električnog vozila.

Preostali domet je označen u kilometrima, ali se može razlikovati od dometa prikazanog u automobilu. Uvek pogledajte oznaku baterije na instrument tabli vašeg Toyota vozila.

Toyota ne preuzima nikakvu odgovornost u slučaju nepotpunih ili netačnih informacija prikazanih u aplikaciji MyT. Osim toga, ova usluga vam omogućava da daljinski zakažete postupak punjenja vašeg automobila.

U zavisnosti od povezanog automobilskog uređaja kojim je opremljeno vaše Toyota vozilo, moći ćete daljinski da prethodno zagrejete ili prethodno ohladite vozilo putem aplikacije MyToyota. U zavisnosti od modela vašeg vozila, takođe možete daljinski podesiti željenu temperaturu, pokrenuti odmrzavanje prednjeg vetrobranskog ili zadnjeg stakla, kao i postaviti jedan ili više zakazanih rasporeda za prethodno zagrevanje ili hlađenje automobila.

Kada koristite usluge daljinskog upravljanja, uverite se da:

• Vozilo bude potpuno zaustavljeno i da ste proverili bezbednost okoline oko vozila. Uverite se da u vozilu nema ljudi ili životinja.

• Nemojte koristiti sistem ako je poklopac motornog prostora otvoren ili kada je vozilo parkirano u zatvorenom prostoru bez ventilacije.

• Koristite ovu uslugu samo kada je zaista neophodno. Molimo vas da poštujete životnu sredinu i smanjite svaku prekomernu buku ili zagađenje vazduha.

Molimo vas da uvek poštujete lokalne i nacionalne zakone koji bi mogli ograničiti korišćenje ovih usluga u vašem području (na primer: neke opštine i parkovi prirode).