1. New Cars
  2. Hybrid Electric

Vozite najbolje iz oba sveta

Novi Prius se može voziti kao potpuno električno vozilo na mnogim uobičajenim putovanjima. Ali, sa svojim benzinskim motorom, Prius ne zavisi samo od električnog dometa. Ovaj vrhunski, dvojni pogon takođe pruža neverovatnu ekonomičnost, uz potrošnju goriva od samo 0,7 litara/100 km*.

*Prosečna vožnja, u zavisnosti od uslova na putu i modela.

Kako to funkcioniše?

Plag-in hibridi premošćuju jaz između hibridnih automobila i električnih vozila na baterije. Mogu se pokretati samo na električnu energiju i brzo puniti kao čisto električno vozilo. Ali, takođe imaju motor, kao i hibridi, za prilike kada punjenje nije praktično.

Da biste bolje razumeli, kliknite na animacije koje pokazuju kako funkcioniše Prius Plug-in Hybrid.

Koliko može preći novi Prius Plug-in Hybrid?

S obzirom da baterija ima 50% veći kapacitet nego ranije, novi Prius Plug-in Hybrid može preći više od 72 km* samo na električnu energiju. U urbanim sredinama, gde su brzine obično niže, ovaj opseg je još veći i može biti dovoljan da zadovolji vaše dnevne potrebe za putovanjem na posao bez korišćenja klasičnog motora.

 

*Prosečna vožnja, u zavisnosti od uslova na putu i modela.

 

Kako da povećate domet vožnje?

Kao plag-in hibrid, novi Prius redovno punjenje nagrađuje impresivnom ekonomičnošću u potrošnji goriva i poboljšanim rezultatima vožnje isključivo na struju. Kako bi se maksimalno povećao električni domet vožnje, ugrađena je baterija visoke gustine i kontrolisane pametnim softverom. Funkcije kao što su ubrzavanje i kočenje jednom papučicom (Regenerative Boost), prediktivno prepoznavanje stila vožnje (Predictive Efficiency Drive), uz Priusov solarni krov, takođe vam pomažu da idete dalje, kao i da vožnja bude ravnomerna, bez naglih ubrzanja ili kočenja.