Novi Auris

Nova generacija hibridne vožnje

Svetskim debijem na Sajmu automobila u Ženevi, treća generacija Auris modela poseduje dinamičniji spoljašnji dizajn sa potpuno novim hibridnim pogonom od 2.0 litara, prateći liniju motora, označavajući je početak Toyotine dualne hibridne strategije.

Predstavljanje Toyotine dualne hibridne strategije

Posle 20 godina hibridnog rukovodstva, Toyota je posvećena poboljšanju svojih hibridnih vozila, sa ciljem da ih učini privlačnijim novim tipovima kupaca. Iz tog razloga, počinjući od Aurisa, Toyota je odlučila da ponudi svoje osnovne modele sa izborom dva hibridna pogona.

Pogon od 1.8 litara u potpunosti ispunjava zahteve koje klijenti očekuju od Toyotinog punog hibridnog pogona-tih, intuitivan, odgovarajuć sa niskim troškovima EV tehnologije, bez dodatnih potreba sa izuzetnom ekonomičnom potrošnjom goriva i niskom emisijom CO2, kao i 50% upotrebe električne energije u svakodnevnoj vožnji.

Sistem od 2.0 litara u potpunosti koristi dodatnu udobnost vožnje, stabilnost, manipulaciju i užitak u vožnji prisutnoj u novoj globalnoj Toyotinoj platformi (TNGA-Toyota New Global Architecture). Vozačima će ponuditi energičnu vožnju sa više snage i dinamičnijim upravljačem za uzbudljivije iskustvo vožnje.

Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA)

Toyotina nova globalna arhitektura predstavlja osnov za budući razvoj Toyotinih motora i automobila. Označava revoluciju u dizajnu, inženjeringu i izradi vozila i sastavni je deo Toyotine misije da izrađuje bolje, stilizovanije automobile koje će vozači voziti sa užitkom uz maksimalnu bezbednost.

TNGA uvodi nove, definisanije smernice za pozicioniranje različitih najsavremenijih komponenti, koje čine dizajn vozila u ključnim oblastima jednostavnijim. Uticaj je na delovima koji nisu vidljivi, tako da dizajneri imaju slobodu da novom Aurisu daju vizuelno prepoznatljiviji i personalniji izgled sa nižim stavom i privlačnijim proporcijama.

Nova platforma Aurisa garantuje bolje iskustvo u vožnji, zahvaljujući gravitacionom centru koji je spušten za 20 mm, sa multi-linkovanom zadnjom suspenzijom i čvršćom karoserijom. Korićen je jači čelik, kao pojačanje u ključnim segmentima. Sve ovo doprinosi boljem rukovanju i stabilnosti, ne ugrožavajući vožnju i udobnost.

/
/
Uglađeniji spoljašnji dizajn

Duži i niži od svog prethodnika, novi Auris usvaja znatno dinamičniji dizajn i upečatljiviji prednji stil. Ukupna dužina vozila je povećana za 40 mm, a visina je smanjena za 20 mm, dok je visina karoserije vozila manja za 47 mm od trenutnog modela. Izmene su rezultirale prijemčivijim oblikom i atraktivnijim donjim poklopcem, što zauzvrat poboljšava sigurnost dajući vozaču jasniji prednji pregled.

Novi frontalni stil predstavlja dalji razvoj Toyotinih filozofija "pod prioritetnim katamaranom" i "oštrijim izgledom". Novi, zadnji dizajn automobila je obliji, jačajući vizualni odnos između prednjeg i zadnjeg dela automobila. Novi Auris je dodatno unapređen opcionom bi-tone šemom, koja kombinuje boju karoserije sa crnom završnom obradom na krovu, sa zastakljenim stubovima i nižim okvirima donje prednje maske.

Više o Aurisu

Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2018. Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promena kakve se događaju jednom u veku, Toyota je na putu da od čistog proizvođača automobila postane kompanija koja nudi ukupnu mobilnost - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu! Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana globalno će nositi naziv Corolla Toyota na Sajmu automobila u Ženevi Toyota na Sajmu automobila u Ženevi Nakon 20 godina liderstva u oblasti hibrida, Toyota je još posvećenija izgradnji hibrida koji su još atraktivniji za kupce. 2018 TOYOTA Auris 2018 TOYOTA Auris Predstavljanje novog Toyota Touring Sports Freestyle i palete Aurisa za 2018. godinu.