TOYOTA PARA TECH
Toyotini inženjeri i višestruka paraolimpijska osvajačica zlatne medalje Andrea Eskau udružili su se kako bi pomerili granice onoga što je moguće u sportu biciklizma.
PREDSTAVLJAMO
Andrea Eskau
Andrea Eskau je osvajačica četiri zlatne i srebrne medalje kao paraolimpijski vozač bicikla za invalide. Takođe je osvojila četiri zlata, četiri srebra i dve bronze na Paraolimpijskim zimskim igrama. Sada je u tandemu sa Toyotom kako bi se još više popravila.
Para Tech Power
Inženjer Roger Kirschner rođen je sa paralizovanom levom polovinom tela. Njegovi roditelji bili su profesionalni vozači trka i želeo je da prati njihov brzi način života. Andrea Eskau zadobila je povrede kičme nakon što je imala nesreća na biciklu. Ni ona nije htela da uspori, pa je umesto toga odlučila da se trka na Paraolimpijskim igrama.

Čak i nakon što je osvojila četiri zlatne medalje na leto i još četiri zlata zimi na Paraolimpijskim igrama, njena odlučnost da ide brže nije prestala. Roger i Andrea radili su zajedno sa timom Toyotinih inženjera kako bi nastavili sa unapređivanjem njenog bicikla za invalide Danas je njen nov bicikl za invalide lakši za 30 posto i prilagođen njoj, kako bi na pružila svoj maksimum.
Pogledao sam postojeći bicikl za invalide i odmah ga osetio. Potreban mu je novi koncept ... više krutosti, ali manje težine. Uzbudljivo je što sam razgovarao sa vozačem i trkačkim automobilom u jednoj osobi, jer je ona sama motor.
Roger Kirschner
Inženjer
/

Tehnologija mobilnosti
Toyotin inženjerski tim uzeo je tehnologiju koju koristi TOYOTA GAZOO Racing i primenio je kako bi stvorio bicikl za invalide za Andreu koji je lakši i čvršći od svih koje je vozila u prošlosti.


Vizija mobilnosti
Toyota veruje u ravnopravnost pristupa putem mobilnosti. Uzdizanje sportista poput Andree samo je jedan primer kako Toyota pomaže ljudima svih sposobnosti da ostvare svoj puni potencijal.

Posvećeni Sportistima
Toyota i Andrea radili su zajedno na raznim projektima u poslednjih sedam godina, uključujući i njene prilagođene sanke. Zalažemo se da svojim sportistima pružimo potrebne alate da bi osetili snagu pokreta.


Olympic & Paralympic Games
Kao zvanični Svetski partner za mobilnost Međunarodnog olimpijskog komiteta i Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, Toyota je opredeljena da oslobodi ljudski potencijal putem snage pokreta i pomaže olimpijskim i paraolimpijskim nadama da postignu svoje ciljeve povećavajući pristup, povećavajući vidljivost i poboljšavajući tehnologiju. Kroz partnerstva, Toyota želi da podstakne ljude širom sveta da preduzmu prve korake u ostvarenju svojih snova, bez obzira na pol, godine, nacionalnost ili invaliditet, jer u Toyoti verujemo da kada se slobodno krećete, sve je moguće.

/

TOYOTA GAZOO Racing
Učešće Toyota u moto sportovima ima posebnu misiju: prilagoditi ne samo naše automobile već i sposobnosti ljudi koji ih prave. To je Toyotina proizvodna filozofija još od vremena našeg osnivača, Kiichiro Toyoda. Ekstremni uslovi moto sportova otkrivaju puni potencijal vozila. Potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji. Moto-sportovi nam omogućavaju testiranje krajnjih granica vozila - i još više gurnimo te granice kako bismo mogli da pravimo još bolja vozila.

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.