Besplatno isprobajte Toyotu
Konfigurišite svoju Toyotu
Cenovnici i katalozi
Pronađite partnera Toyote
Moja Toyota

Često postavljana pitanja

MOLIMO UZMITE U OBZIR: ENGLESKA KOPIJA JE OVDE NAVEDENA KAO PRIMER – MOLIMO VAS DA PROVERITE SAV TEKST I IZMENITE GA TAKO DA ODGOVARA VAŠEM TRŽIŠTU. TREBA PROVERITI STATISTIKU, JEDINICE, BROJKE, NAVODE I OPŠTE INFORMACIJE.

Da li hibridi koji su trenutno na raspolaganju moraju da se uključuju u struju?

Ne morate da uključujete u struju da biste punili baterije na modelima Yaris, Auris, Prius & Prius+. One se automatski pune tokom vožnje.

A šta ako mi se isprazni baterija, a daleko sam od kuće?

Toyota hibridno vozilo ne mora da se puni pošto se automatski sam puni tokom vožnje. Automobil bira kada je najefikasnije koristiti benzinski motor a kad električni motor te baterije i neprimetno prebacuje između njih po potrebi. Samo vodite računa da ne ostanete bez benzina!

Da li je održavanje skuplje za hibride?

Troškovi servisiranja hibrida su slični kao za bilo koju drugu Toyotu i možete servisirati automobil kod bilo kog partnera Toyote u Ujedinjenom Kraljevstvu. U svaki servis hibrida je sad uključena i besplatna provera „zdravlja“ hibrida. Ovde možete saznati više.

Koliko često je potrebno menjati hibridnu bateriju?

Hibridne baterije su konstruisane da traju ceo radni vek vozila. Svi Toyotini automobili imaju 5-godišnju garanciju.

Da li treba da odvezem automobil do posebnog partnera da uradim servis?

Servis možete uraditi kod bilo kog Toyotinog partnera u Velikoj Britaniji, a ima ih preko 180 širom zemlje.

Kakve poreske olakšice se dobijaju za hibrid?

Za sve modele važi besplatan drumski porez. Porez na službene automobile je takođe nizak i spada u razred od 10%. Manje benzina znači i manje akciza za gorivo na pumpi!

Šta se dešava sa kasko osiguranjem na hibridna vozila – da li ga pokrivaju kompanije kao što su AA ili RAC ili treba da se obratim specijalizovanoj kompaniji?

Kompanije za pomoć na putu su potpuno obučene za sve naše automobile, uključujući hibride, i to od 1997.

Da li će baterija moći da se zameni kod hibrida ili će auto izgubiti na vrednosti / Da li je zamena baterije skupa / Kao kod iPhone-a, da li je bateriju vrlo teško zameniti?

Izuzetno je mala verovatnoća da ćete morati da menjate bateriju. Malo je verovatan slučaj da je potrebno zameniti hibridnu bateriju a garancija je istekla, cena iznosi otprilike £800. Godišnja provera „zdravlja“ hibrida kod partnera Toyote je najbolji način očuvanja zdravlja vašeg automobila za naredne godine.

Da li je tačno da su troškovi materijala i avio prevoza baterija za hibridna vozila veći od manjeg uticaja na životnu sredinu zbog manje potrošnje goriva tokom radnog veka automobila?

Rečju, ne. Koristimo međunarodno priznati proces koji se zove Procena životnog ciklusa. Tokom radnog veka bilo kog automobila, na emisije koje se stvaraju usled vožnje otpada oko 90% ukupnog troška. Na proizvodnju, transport, odlaganje na otpad i reciklažu otpada preostalih 10%. Dakle, tehnologija koja štedi gorivo će doprineti ukupnim uštedama zbog emisija. Prema tome, Toyota hibrid je povoljnija po životnu sredinu od svog benzinskog/dizel ekvivalenta tokom celog svogradnog veka.

Koliko bi prosečan vlasnik automobila uštedeo svake godine na troškovima za gorivo ako koristi hibridno vozilo umesto standardnog motora iste veličine?

Nemoguće je dati tačno poređenje jer svako ima različit stil vožnje, koristi različite puteve, nailazi na manje ili više saobraćaja, itd. Ali, pošteno je proceniti da će hibrid uštedeti 30-40% operativnih troškova.

Mali, stilizovan, gradski ili avanturistički? Danas isprobajte jedan od naših šest hibrida
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.