1. Company
  2. Toyota vesti i događaji
  3. 2020
  4. #ostanikodkuće
Odaberite

#OSTANIKODKUĆE

Haštag #OstaniKodKuće na društvenim mrežama ovih dana šalje poruku ohrabrenja, i savet kako da izolovanost učinite što je moguće lakšom. Toyota vam daje nekoliko ideja kako da vam ne postane dosadno: od virtuelne posete našem najznačajnijem muzeju, do vožnje GR Supre u našoj video igri Grand Turismo Sport.

Šta raditi u karantinu? Odvojenost u kojima se zemlja nalazi zbog krize prouzrokovane virusom COVID-19 primorava nas da potražimo bilo koji vid zabave kako ne bismo postali zarobljenici četiri zida. Postoje različita rešenja, od toga da postanete zavisni od sadržaja sa digitalnih medija, kakvi su Netflix ili HBO, ili da provedete vreme u viralnim izazovima društvenih mreža tako što bi snimili sopstvenu epizodu sa toalet papirom...

Neke porodice provode vreme igrajući se starih društvenih igara, baveći se sportom u dnevnoj sobi ili rešavajući slagalice koje su godinama bile skrivene na dnu fioke. Mi u Toyoti smo se pobrinuli da nam ne bude dosadno kod kuće, i zato se pridružujemo igrama koje će oterati dosadu i pružiti nove vidove zabave.

Preskočite granice, posetite Toyotin najslavniji muzej

Potreban vam je jedino kompjuter, mobilni telefon ili tablet (i pristup internetu, naravno), kako biste virtuelno posetili najslavniji Toyotin muzej. Smešten je u mestu Nagakute, u predgrađu Nagoye (Japan), ali je lako do njega doći uz pomoć bilo kojeg od navedenih uređaja. Koristeći aplikaciju Google Street View sada možete obići muzejske sobe, njegove prostore i sve ostale delove.

Ako ste veliki ljubitelj automobila, nema sumnje da će vam se svideti modeli poput Toyoda Model AA, Toyota 2000GT ili Toyota Crown. Osim toga, moći ćete da vidite prve verzije modela Toyota Prius i Toyota Mirai, naše vozilo s pogonom na vodonik, kao i veliku kolekciju značajnih automobila, kako Toyotinih, tako i drugih brendova; ukratko, ceo pregled razvoja automobilske industrije od postanka, pa do današnjih dana.

Virtulena poseta muzeju obuhvata razgledanje tri sprata. Na prvom spratu, nazvanom Symbol Zone, naći ćete Toyoda Model AA, prvi automobil u Toyotinoj istoriji. Radi se o detaljnoj replici originalnog modela. Na drugom spratu otkrićete kako su izgledali počeci automobilske industrije, kao i prateća kulturološka i tehnološka evolucija. Na trećem i poslednjem spratu, zaljubljenici u tehnologiju uživaće u hronologiji napretka i izazova sa kojima se suočavala automobilska industrija, kao što je to napredna hibridna tehnologija, čiji je predvodnik upravo Toyota.

Da ne otkrivamo previše, jer klikom na ovaj link možete i sami uživati u virtulenom obilasku Toyotinog muzeja, zaboravljajući dosadu i prepuštajući se uživanju.

Sedite za upravljač nove GR Supre

Video igre su još jedan saveznik u borbi sa dosadom u ovim sedmicama karantina. Mi u Toyoti ne možemo da osmislimo bolji način da provozamo GR Supru nego da to uradimo u jednoj od najpoznatijih video igara u trkačkom svetu: Grand Turismo.

Novo izdanje GR Supra GT Cup 2020, međunarodne trke u konkurenciji Grand Turismo Sport® za PlayStation®, očekuje nas 26. aprila. Svakako, GR Supra će biti u glavnoj ulozi.

Ima li boljeg načina da iskoristite karantin nego da vozite GR Supru na najboljim trkačkim stazama? Ako ste ljubitelj video igara, i posebno auto-trka, ne propustite ovu priliku za koju se već sada prijavilo više od 30.000 učesnika.

Ukoliko vas, međutim, više privlače audio-vizuelni sadržaji, možete takođe pogledati predstavljanja naših modela na našem YouTube kanalu. Mnogo časova zabave dostupni su svakome.

Bez obzira za koji način zabave se opredelite, najvažnije je da izaberete da ostanete kod kuće. Svi moramo da damo svoj mali doprinos kako bismo ublažili posledice krize izazvane vurusom korona.

Napravite maketu svog omiljenog sportskog automobila

Već ste složili sve slagalice, novih epizoda vaše omiljene serije još uvek nema, a „Čoveče ne ljuti se“, mmm…ne? Ne brinite, za sve ljubitelje Toyote, evo nove razonode.

Oduvek ste imali želju da budete konstruktor svog sportskog automobila. Toyota ima ideju kako u tome i da uspete. Sve što vam treba je štampač u boji, makaze, lepak i možete početi sa sklapanjem makete vašeg omiljenog Toyota sportskog automobila, Toyota GT86.

U nastavku možete naći linkove sa pdf dokumentima, šest različitih sportskih automobila, Toyota GT86, a sve su pripremljene za print na A4 papiru. Naravno, moguće je odštampati i veći format, A3, što se i preporučuje. Sitniji format zahteva veće umeće i veću spretnost. Naša procena je da je za izradu jednog papirnog modela potrebno oko sat vremena, ali možda vi možete i brže?

>> Yatabe Speed Trial Toyota 2000GT
>> Shelby Toyota 2000GT
>> Ove Andersson Toyota Celica 1600GT
>> IMSA GTU Toyota Celica
>> Castrol Toyota Celica GT-Four
>> Esso Ultron Tiger Toyota Supra