Mogu li Hibridi imati pogon na sve točkove (AWD)?

Pitajte Toyotu hibrid
Hibrid AWD za vožnju u svim uslovima

Iako većina hibrida ima pogon na prednje točkove, sada postoje i Toyotini Hibridi s pogonom na sve točkove – ili 4x4 – u ponudi, za one kojima trebaju automobili s dodatnim terenskim sposobnostima ili mogućnošću vožnje u svim vremenskim uslovima. Novi RAV4 Hybrid i Prius AWD za 2019. opremljeni su naprednim sistemom AWD-i koji je konstruiran tako da daje puno snažnije performanse u otežanim uslovima i sigurno upravljanje na klizavom kolovozu.

Povrh kombinacije Toyotinog hibridnog motora i elektromotora koji pogone prednje točkove, modeli kao što je RAV4 Hybrid AWD ima i drugi elektromotor smešten nazad za pogon zadnjih točkova. Takva konfiguracija omogućava raspodelu do 30% obrtnog momenta na zadnje točkove radi osiguravanja dobrog prianjanja i prenosa snage prilikom pokretanja iz mjesta na mekanim i klizavim podlogama.

Pitate li se i dalje mogu li hibridi imati pogon na sve točkove? Dalje u tekstu pronađite odgovore na učestala pitanja o hibridima ili pronađite najbolji hibrid za sebe u našoj ponudi.

Novi sedan se pridružuje porodici Toyota Corolla Hybrid Novi sedan se pridružuje porodici Toyota Corolla Hybrid Nakon predstavljanja varijante sa 5 vrata na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine, odnosno Touring Sports na Pariškom salonu automobila kasnije ove godine, sedan je treća karoserijska varijanta koja čini ponudu 12. generacije Corolle. Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu sa pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen kao hibrid. Potpuno nova Toyota RAV4 100% SUV. 100% Hybrid. Ništa napola. Potpuno nova Toyota RAV4 100% SUV. 100% Hybrid. Ništa napola. Izgrađen za vožnju i dizajniran da ga primetite, novi RAV4 se odlikuje robusnim izgledom i vrhunskom unutrašnjošću. U gradskoj vožnji njegov visok stav obezbeđuje odličnu preglednost pri čemu vam položaj za vožnju omogućava potpunu kontrolu. Kabina je jedinstveno prostrana, udobna i pažljivo dizajnirana. Toyota na Sajmu automobila u Parizu u znaku inovacije Toyota na Sajmu automobila u Parizu u znaku inovacije Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast.