5 zvezdica za Toyota Yaris 2017

prema Euro NCAP-u

Lansiran početkom ove godine, Toyota Yaris za 2017. ocenjen je najvišim ocenama prema rezultatima najnovijeg Euro NCAP testa.

• Toyota Safety Sense aktivni sigurnosni sistem prilagođen je za sve nove Yaris modele
• Paket uključuje: sistem za povećanje bezbednosti pre sudara sa sistemom
za autonomno kočenje u slučaju nužde, automatska duga svetla, sistem za upozorenje
za napuštanje saobraćajne trake i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.
• Pojasevi na zadnjim sedištima su sa ograničenjem sile i zatezačima

Lansiran početkom ove godine, Toyota Yaris za 2017. ocenjen je najvišim ocenama prema rezultatima najnovijeg Euro NCAP testa.

Toyota veliku pažnju povećuje sigurnosti prilikom izgradnje svojih automobila, vodeći računa da napredne tehnologije nisu samo ograničene na modele visokih specifikacija, već da budu dostupne svima. U skladu sa tim, Toyota Safety Sence je postao deo standardnog paketa za sve ovogodišnje Yaris modele. Na taj način se osigurava da su svi automobili u liniji opremljeni sistemima koji sprečavaju nesreće ili smanjuju posledice ukoliko do istih dođe.

/

Paket uključuje: sistem za povećanje bezbednosti pre sudara sa sistemom za autonomno kočenje u slučaju nužde, automatska duga svetla, sistem za upozorenje za napuštanje saobraćajne trake i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova na svim modelima višim od početnog.

Toyota Yaris 2017 je poboljšan i nizom dodatnih funkcija namenjenih povećanju sigurnosti putnika. Pojasevi na zadnjem sedištu su sa ograničenjem sile, a dodatno su opremljeni i zatezačima. Nasloni za glavu su redizajnirani, kako bi se obezbedila bolja zaštita u slučaju povrede glave. Poboljšanja su napravljena i na vazdušnim jastucima. Takođe, olakšano je postavljanje sedišta za decu sistemom „Isofix“.

Matt Harrison, potpredsednik za prodaju i marketing rekao je: „U Toyoti verujemo da je najbolji doprinos koji možemo učiniti u cilju poboljšanja bezbednost vozača na putu, standardizacija funkcionalnosti, koja će pomoći vozačima da izbegnu nesreće ili da umanje posledice istih“.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.