Besplatno isprobajte Toyotu
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota je ponovo najuspešniji brend u

TÜV izveštaju za 2016.

14 Toyota modela zauzelo je pozicije među prvih 10 u raznim kategorijama.

  • 14 Toyota modela zauzelo je pozicije među prvih 10 u raznim kategorijama.
  • Toyota Prius zauzima drugo mesto u dve starosne kategorije.
  • Jaka dominacija u kategoriji vozila od 10 do 11 godina s dokazanom nenadmašnom pouzdanosti starijih automobila.
Zvanično, Toyota je najpouzdaniji brend u Nemačkoj: sa ukupno 14 zauzetih pozicija među prvih 10 rangiranih, japanski brend slavi kao veliki pobednik u TÜV izveštaju za 2016. Od navedenih 14, čak u 7 grupacija Toyota je zauzela jedno od prvih pet mesta u različitim starosnim kategorijama. Baš kao i prethodnih godina, modeli su pokazali samo nekoliko negativnih osobina prilikom opšte kontrole.
Prius je jedan od najpouzdanijih automobila na putu, zauzimajući drugo mesto u obe kategorije, od šest do sedam godina i od osam do devet godina. Hibridni pionir je u dobrom društvu u obe starosne kategorije: Auris i Yaris zauzimaju peto i šesto mesto u kategoriji od šest do sedam godina starosti vozila.
U kategoriji od osam do devet godina, odličan rezultat brenda dodatno je poboljšan Corollom Verso na četvrtom mestu, RAV-om 4 na šestom, Yarisom na sedmom i Corollom na desetom mestu.
U kategoriji od deset do jedanaest godina starosti vozila, Toyota je takođe pokazala da starost vozila nije prepreka u pouzdanosti, zauzevši sa pet modela poziciju među prvih sedam. Corolla Verso i RAV4 zauzeli su drugo i treće mesto, a sledi ih Avensis na četvrtom mestu. Šesto i sedmo mesto zauzeli su Corolla i Yaris. 
Među novijim vozilima Toyota je zabeležila još jedan vrhunski rezultat sa Yarisom, koji je rangiran kao deveti u kategoriji vozila od dve do tri godine starosti.
Za kreiranje TÜV izveštaja, ispitivači i stručni časopis "Auto Bild" uključili su devet miliona opštih kontrola na 233 modela vozila. Ovogodišnja rang lista daje vredne smernice za kupce novih i polovnih automobila. TÜV izveštaj objavljen je u petak, 6. novembra.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.