Besplatno isprobajte Toyotu
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Tri nova koncept automobila na

Sajmu automobila u Tokiju

Toyota će predstaviti svoju viziju za mobilnu budućnost na ovogodišnjem Sajmu automobila u Tokiju, gde će izložiti tri nova, potpuno različita koncept automobila. Dok neka od vozila čija je premijera najavljena predstavljaju razvoj i komercijalizaciju revolucionarnih novih tehnologija, druga pokušavaju da istraže i ojačaju emocionalnu vezu između automobila i vozača.

 
Toyotina posvećenost naprednim pogonskim tehnologijama će biti predstavljena kroz tri modela: potpuno novi Prius, Toyota C-HR koncept, kompaktni hibridni krosover, i Toyota FCV Plus, koncept na gorive ćelije koji predstavlja otelotvorenje Toyotine vizije „društva koje pokreće vodonik“.
Toyota će takođe prikazati dva koncepta, kreirana da ponovo izazovu vezu između automobila i vozača: Toyota S-FR, zabavan za vožnju, lagan sportski automobil, i Toyota KIKAI dizajn koncept koji služi da nas podseti na inicijalnu lepotu mašinerije.
/
Najvažnija vozila na sajmu
  • Potpuno novi Prius (japanska premijera), hrabra naredna generacija Toyota hibridnih pionira
  • Toyota C-HR koncept (japanska premijera), kompaktni hibridni krosover spreman da uskoro krene u proizvodnju
  • Toyota S-FR (svetska premijera), lagan sportski koncept koji nudi zabavno i agilno iskustvo u vožnji
  • Toyota FCV Plus (svetska premijera), koncept vozilo stvoreno za buduće „društvo koje pokreće vodonik“
  • Toyota KIKAI (svetska premijera), koncept koji nas ohrabruje da cenimo lepotu mašine
Takođe, izložena će biti i test vozila koja se trenutno razvijaju za učešće na FIA Svetskom reli takmičenju, i Land Cruiser (australijskih specifikacija) koji je korišćen na Toyota Discovery Turi, projekatu koji su pokrenuli zaposleni, lansiranom u junu 2015. Toyota će takođe prikazati i Kirobo Mini, robota i komunikacionog partnera koji je uvek na raspolaganju korisnicima.
Prius (japanska premijera)
Od svog lansiranja kao prvog serijskog hibridnog vozila za putnike 1997., izuzetne ekološke performanse i napredne funkcije Priusa postavile su temelje za razvoj hibridnih vozila širom sveta.
Baziran na praćenju evolucije, vredan da se zove pionirskim imenom Prius brenda, model četvrte generacije je naše prvo svetsko vozilo koje koristi Toyota New Global Architecture (TNGA)-inovativni, integrisani program razvoja za pogonske komponente i platformu vozila.
/
Novi model je nasledio karakterističnu trougaonu siluetu, koja u kombinaciji sa niskim centrom gravitacije, daje impresivan ugaoni, a opet emotivni, dizajn.
Plutajuće „obline“ utapaju se u agresivne oštre ivice koje bude interesovanje, iz kojeg god ugla da se gledaju. Vrh krova je smanjen za 20 mm i pomeren unapred, dok je poklopac motora spušten kako bi se naglasile stilizovane linije. Sva poboljšanja su napravljena bez narušavanja unutrašnjeg prostora.
/
Toyota C-HR koncept (japanska premijera)
Kao predstavnik novog pravca Toyota dizajna, ovo vozilo prikazuje jaku individualnost koja će biti primećena na tržištu kompaktnih krosovera. Kombinacijom izuzetnih ekoloških performansi sa oštrim voznim stavom, ovo je hrabar, domišljat kompaktan koncept krosover vozila.
/
Koncept je vizualno prepoznatljiv, zahvaljujući svom izražajnom izgledu u obliku dijamanta, upakovanom sa mnoštvom detalja koji privlače pažnju i koji su oblikovani i iskošeni tako da izgledaju kao brušena površina precizno sečenog dragog kamena.
Vozilo je izgrađeno na dva ključna elementa: Toyotinom prepoznatljivom dizajnu baziranom na prodornom izgledu i naglašenoj prednjoj masci, kao i povećanim aerodinamičkim performansama, i bezbednosti pešaka.
/
Toyota S-FR (svetska premijera)
Toyota S-FR je koncept vozilo koje predstavlja ponosno nasleđe Toyotinih zabavnih za vožnju, lakih sportskih automobila. Osmišljen kao pristupačan model, novi koncept naglašava agilnost i cilj mu je da natera potpuno nove generacije da se zaljube u vožnju.
/
Kompaktna karoserija koncepta je izuzetno lagana, a sa druge strane pruža gladak stil vožnje. Nije samo sportski automobil, već pruža i jednostavnost pristupačnog modela sa prisnošću koja zbližava čoveka i mašinu.
Prednosti jedinstvenog lakog sportskog automobila ogledaju se u tome da ovaj koncept nudi glatko, agilno i direktno upravljanje koje pruža pravi osećaj komunikacije između vozača i automobila-jedna od ključnih prednosti FR (napred motor/zadnja vuča) formata.
/
Toyota FCV Plus (svetska premijera)
Komprimovani vodonik sadrži veću gustinu energije nego električna energija i može se generisati iz različitih sirovina i lako se skladišti, zbog čega je postao budući izvor energije koji obećava. Zbog toga, Toyota predviđa održivo društvo u kome će energija vodonika biti široko upotrebljiva-društvo čije otelotvorenje predstavlja ovo koncept vozilo.
Čist, generisani vodonik iz širokog spektra primarnih izvora energije će pretvoriti lokalnu energiju u globalnu realnost, a vozila na gorive ćelije će preuzeti primat kao glavni izvor snage u okviru takvog društva. Toyota cilja na stvaranje potpuno nove svrhe automobila, pretvarajući vozila na gorive ćelije od ekoloških automobila u energetske automobile.
/
Kao dodatak na sopstveni rezervoar vodonika, automobil takođe može direktno da generiše struju iz vodonika sa spoljašnjeg rezervoara. Na taj način vozilo može da se transformiše u stabilan izvor struje za upotrebu kod kuće ili napolju.
Kada se automobil ne koristi kao vid transporta, on deli svoju generisanu energiju sa društvom, u sklopu lokalne infrastrukture.
/
Toyota KIKAI (svetska premijera)
Kao proizvod ljudske kreativnosti, predanosti i znanja, mašine bi trebale da budu objekat divljenja. Koncept je dizajniran da istraži i naglasi osnovni poziv mašina: njihovu finu umetničku pojavu, njihovu lepotu, jednostavnost i njihov fascinantni pokret. Kao pravi koncept automobil Toyota KIKAI pokazuje svoju slobodu dok se istovremeno oslanja na osnovni koncept automobila.
Ovaj koncept ističe mašineriju koja je uobičajeno sakrivena ispod karoserije vozila i pruža otvoreni uvid u njenu lepotu. 
/
Sa tim u vezi, završna obrada unutrašnjosti postaje deo spoljašnjosti. Kao dodatak na pažljivo dizajnirane forme, koje se ogledaju kroz detalje, uključujući rezervoar za gorivo, rezervni rezervoar i izduvne cevi, analogni merači i prekidači nude zanimljiv dijalog sa mašinerijom.
Mali prozor ispod nogu vozača je još jedan karakterističan aspekt strukture ovog automobila, kojim se povezuje kretanje guma i ogibljenja sa površinom puta. Ovo pruža novi doživljaj vožnje u kojem mašinerija koja pomaže pri vožnji, skretanju i zaustavljanju u običnoj svakodnevnoj vožnji može da se oseti čulima.
/
Kirobo Mini (svetska premijera)
Toyota predstavlja novog kompaktnog komunikacionog partnera sa istim „srcem“ koje je osvojilo čitavu legiju fanova astronauta Kirobo*. Kirobo Mini je stvoren da prati svog vlasnika svuda i razumno komunicira sa njim.
Naš cilj za Kirobo Mini je da komunicira sa ljudima kroz ekspresije i gestove, donoseći osmehe na njihova lica u svakodnevnim promenama koje oslikavaju razvoj odnosa.
/
Ovogodišnji sajam automobila u Tokiju će biti održan u Tokyo Big Sight od 28. oktobra do 8. novembra. Dani za novinare su 28. i 29. oktobar, predpremijera 30. oktobra i dani za širu javnost od 30. oktobra do 8. novembra. Za više informacija, posetite.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.