Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

Intervju Rambo Amadeus

Prius kao jedrilica

Rambo Amadeus, nedavno je klasični automobil zamenio hibridnom Tojotom Prius.

Iako se bavi muzikom, kantautor Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, najviše u poslednje vreme uživa u tišini. Kao strastveni zagovornik očuvanja životne sredine, nedavno je klasični automobil zamenio hibridnom Toyotom Prius.
Muzičar, tekstopisac, turizmolog, jedriličar, antinacionalista, zagovornik ekološkog načina života... Sve su to zanimanja i životna opredeljenja Antonija Pušića, popularnog Ramba Amadeusa. Stičemo utisak da je poslednjih nekoliko godina u medijima bio upravo najaktivniji po pitanju očuvanja životne sredine. Pokrenuo je čak nekoliko projekata koji svojim značajem svakako mogu da doprinesu razvoju ekološke svesti kod šire populacije. Nedavno je čak i klasičan automobil zamenio za hibridnu Toyotu Prius.
/
-Šta je za vas automobil? Prevozno sredstvo ili nešto više od toga?
Prije svega prevozno sredstvo. Trudim se da nemam atavistički odnos prema autu, kao što su ga naši preci imali prema konju, mada je to jako teško, danas auto, kao nekada konj, predstavlja simbol društvenog prestiža, pa ne doliči junaku da jaše na ragi.
-Trenutno vozite Toyotu Prius. Kakva su Vaša iskustva sa tim automobilom?
Savršen je za živce, potpuna tišina... Kada je motor u elektro režimu, omogućuje da vozač bude u svojim mislima, istinski uživa u vožnji. Podsjeća me na jedrenje, jer se jedrilica takođe kreće bešumno.
-A da li tokom vožnje remetite tišinu muzikom? Kakvom?
Moram da priznam da sve više uživam u poptunoj tišini, a radio mi stoji na stanici Radio Beograd, drugi program, pa kad mi se nešto sluša, prepuštam izbor njima, jako mi prijaju.
/
-Poznati ste kao pobornik razvoja ekološke svesti kod ljudi. Da li ste se zbog toga odlučili da vozite hibridni automobil?
Svakako. Svaki čovjek treba da radi ono što zagovara. Bilo bi zaista demagoški da zagovaram ekologiju, a vozim neki klasični auto okićen gomilom niklovanih auspuha iz kojih suklja dim.

Pročitajte više o Toyoti

Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%. Milion prodatih vozila u 2017. godini Milion prodatih vozila u 2017. godini Toyota Motor Europe je u 2017. godini prijavila prodaju 1.001.700 Toyota i Lexus vozila, što predstavlja porast od +8% u odnosu na 2016. godinu. Ukupan tržišni udeo se povećao za 4,8%. Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svetu Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svetu Magazin “Newsweek” po drugi put imenovao je Toyotu kao „najzelenijeg“ proizvođača automobila na svetu, što Toyotu dovodi u top 5% globalnih kompanija Toyota Mirai: 0 % emisije. 100% vizije. Toyota Mirai: 0 % emisije. 100% vizije. Toyota je ponosna na svoju istoriju vizionarskog razmišljanja: kao pionir u masovnoj proizvodnji prvog hibridnog vozila 1997. godine, koju i dalje nastavlja uvođenjem futurističkog modela Miraija, proizvedenog sa pogonom na vodonik 2014. godine.