Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

Put oko sveta Fedora Konyukhova

uz podršku nepobedivog Hilux-a je upravo počeo

Fedor Konyukhov je 12. jula u 7:00h AEST započeo sa pokušajem postavljanja novog svetskog rekorda za let balonom oko sveta bez prekida.

  • Kultni Toyota Hilux pikap, zvanični automobil ekspedicije za put oko sveta Roziere balonom, aktivno je učestvovao u pripremi jedinstvenog putovanja u Australiju, transportujući gondole gorionika i cisterne sa gasom za testove predlansiranja, kao i isporučujući opremu koja pristiže iz različitih zemalja.
  • Neprevaziđene performanse terenskog vozila, odličan kapacitet i legendarna pouzdanost SUV-a pružaju podršku sa zemlje, kako bi se obezbedila sigurnost poznatog putnika za vreme leta širom Australije.
Toyota Motor Rusija (LLC)
Fedor Konyukhov, ruski avanturista je 12. jula započeo svoj let balonom oko sveta. Vremenski uslovi su bili povoljni u Northam-u, australijskom gradu gde je stacioniran tim ekspedicije. Mala brzina vetra, oko 5m/s, omogućila je stručnjacima kompanije koja je kreirala najveći Roziere balon da sastave balon i napune ga helijumom. Uprkos maloj brzini vetra Toyota Hilux je zaštitila balon od prevremenog poletanja. Terensko vozilo je držalo balon pomoću sajle.
/
Dok su se vršile pripreme za let oko sveta u australijskom Northam-u, Toyota Hilux se pretvorila u bazu za testiranje opreme koja će biti instalirana na novom balonu, najvećem na svetu, napravljenom specijalno za rekordni let Fedor Konyukhov-a.
Izuzetan tovarni kapacitet Toyote Hilux omogućio mu je da istovremeno transportuje gondole gorionika na krovu svoje prikolice i cisterne sa gasom za testove na vazdušnom polju. Toyota Hilux, kada nije uključen u testiranje, isporučuje dodatnu opremu koja konstantno pristiže iz celog sveta u kamp ekspedicije.
Let od 48h ili 72h preko Australije
Prva faza leta oko sveta je čak i teža zbog otežanog vazdušnog saobraćaja preko kontinenta. U slučaju neočekivanih promena u pravcu vetra ili brzine Fedor će morati da donese brze odluke o pravcu leta i nivou letenja kako bi zaobišao glavne vazdušne puteve.
Neuporedive terenske performanse Toyota Hilux vozila će biti posebna podrška timu na zemlji, naročito u slučaju kada treba da promene rutu na licu mesta ili da prate kretanje balona preko nepristupačnog terena. Uzimajući u obzir brzinu i veliku visinu leta, niko ne može da predvidi koliku bi tačnu distancu terenskog puta Hilux trebao da pokrije kako bi ispunio misiju koja mu je poverena.
/
Morton balon je opremljen navigacionim sistemom i autopilotom kako bi leteo preko Novog Zelanda, Pacifika, Južne Amerike, Atlantskog okeana, najjužnijeg dela Afrike i Indijskog okeana. Procenjena tačka sletanja se nalazi na zapadnoj obali Australije. Gondola poznatog ruskog putnika će tokom putovanja pokriti 33000 km na visini od 5 – 10 km.
Let oko sveta će biti pravi izazov za Fedor Konyukhov-a, zajedno sa opremom koja se koristi u ekspediciji. Putnik će provesti dve nedelje u zatvorenom prostoru gondole. Spoljna temperatura iznosi -60º C, dok temperatura unutar gondole ne prelazi +4 º C.
Tokom celog leta Fedor će nositi masku sa kiseonikom i jesti zamrznute i osušene proizvode. Ograničenja zbog težine su toliko ozbiljna da je čak i snabdevanje vodom svedeno na 50l. Bezbednosni zahtevi izričito isključuju upotrebu vatre unutar gondole. Stoga, Fedor će smeti samo da koristi toplu vodu zagrejanu na električnom grejaču kako bi kuvao hranu.
/
Neprevaziđeni pikap koji je već dokazao svoju pouzdanost u većini udaljenih područja zemaljske kugle, sada je spreman da priskoči u pomoć hrabrom putniku u svakom trenutku i pod bilo kakvim okolnostima.
„Nakon poletanja Fedor će imati uobičajen zadatak: da postavi novi svetski rekord. Verovatno i najvažnija stvar za postizanje uspeha na ovakav način je i shvatanje činjenice da je pomoć u blizini. Na zemlji će mu biti pružena podrška od strane prijatelja, saveznika i Toyote Hilux-a, lojalnog partnera koji obavlja uobičajen posao – da bude od poverenja u svim situacijama – za više od godinu dana.
Želimo legendarnom putniku svu sreću na putovanju i radujemo se njegovom uspešnom povratku“. Tatjana Khalyavskaya, Marketing menadžer.
TOYOTA HILUX - Zanimljive činjenice
  • Osma generacija je uvedena u drugoj polovini 2015. godine.
  • 55 godina traje na svetskom tržištu dostavnih pikapova, 6 godina u Rusiji.
  • Preko 18 miliona prodatih vozila širom sveta.
/
Jun 2015
Toyota je potpisala saradnju sa Fedor Konyukhov ekspedicionim timom. Kultni Toyota Hilux pikap je postao zvanično vozilo novog projekta jedinstvenog ruskog avanturiste – put Roziere balonom oko sveta. Neprevaziđene terenske performanse, velika nosivost i legendarna pouzdanost SUV-a odredile su da bude izbor za zvanično vozilo ekpedicije. Zadaci Toyota Hilux-a obuhvataju:
  • Transport korpe i balona do mesta lansiranja
  • Pratnju balona sa zemaljskom podrškom na putevima bilo koje podloge i tla
  • Pomoć pri skupljanju iskorišćene cisterne sa gasom tokom velike kilometraže
  • Susret sa pilotima na mesto sletanja obezbeđujući transport od mesta lansiranja i do kampa nakon sletanja.
Jun 2015 – Januar 2016
Toyota Hilux je aktivno uključena u procedure Konyukhov-og tima u Rusiji.
24. Januar 2016
Fedor Konyukhov i Ivan Meyaylo su postavili novi svetski rekord za najduži let balonom bez prestanka. Pouzdan pikap dostavlja balon i posadu do mesta lansiranja, prateći putnike balona tokom celog leta, pomagajući u skupljanju cisterni gasa na najudaljenijim područjima i susreće se sa putnicima na mestu sletanja.
April 2016
Toyota Hilux je učestvovala u zvaničnoj ceremoniji primopredaje novog Cameron balona u Bristolu, UK. U pitanju je najveći Roziere balon Aerostat koji postiže visinu korišćenjem dve komore napunjene gasom, sa specifičnom težinom koja je niža od vazduha, i toplog vazduha.
Jun 2016
Glavna pripremna faza je završena tačno godinu dana nakon što je partnerstvo počelo: Fedor Konyukhov i njegov tim su stigli u Australiju, odakle je balon lansiran, kao što je i planirano. Neprevaziđeni terenski Toyota Hilux se susreo sa putnikom u Australiji i aktivno je učestvovao u planiranju lansiranja i pripremi opreme.
12. jul 2016
Početak leta oko sveta u Morton balonu
Jul 2016
Tim podrške na zemlji na čelu sa Oskarom Konyukhov-im će pratiti Fedorov balon preko Australije kako bi pomogao u slučaju nekih nepredviđenih situacija, uključujući i prinudno sletanje.
Gde god da se Fedor Konyukhov i njegov tim zapute, pouzdan partner i saradnik je spreman da podrži pripremu ovog ambicioznog projekta. Bilo da je u pitanju Evropa, Rusija ili Australija, pomoć vozila kao člana tima za zemaljsku podršku je od izuzetnog značaja na svim kontinentima.

Pročitajte više o Toyoti

Novi “papamobil” je Toyota Mirai Novi “papamobil” je Toyota Mirai Automobil s pogonom na vodonik za njegovu svetost papu Franju Rast tržišnog učešća Toyote u Evropi Rast tržišnog učešća Toyote u Evropi Dobro poslovanje Toyote u prvoj polovini 2020. godine Briga za Vaše vozilo Briga za Vaše vozilo Ako nameravate da vozite automobil nakon dužeg perioda neupotrebe, dobra ideja je proveriti svoje vetrobransko staklo pre nego što krenete na put. ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban namenjena je isključivo Toyotinim partnerima u Evropi koji se ističu po kvalitetu usluge.