TOYOTA GAZOO RACING

meksička misija

TOYOTA GAZOO Racing počinje sezonu FIA Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) u drugoj polovini 2017. godine ovog vikenda, sa putovanjem preko Atlantika za peto kolo, šestočasovnom trkom u Meksiku.

TOYOTA GAZOO Racing počinje sezonu FIA Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) u drugoj polovini 2017. godine ovog vikenda, sa putovanjem preko Atlantika za peto kolo, šestočasovnom trkom u Meksiku.

Tim je do sada osvojio dve od četiri trke do sada i nastavlja da izaziva Porsche za Svetsko prvenstvo proizvođača. Pred trku u Meksiku, TOYOTA je na drugoj poziciji sa 39,5 poena zaostatka i maksimalno 44 poena na raspolaganju za svaki trkački vikend.


U #7 TS050 Hibridu su Mike Conway, Kamui Kobayashi i José María López koji su tri puta ove sezone bili na poleđini, a posada sada putuje u Meksiko kako bi ostvarila prvu pobedu ove godine.


U #8 TS050 Hibridu su Sébastien Buemi, Anthony Davidson i Kazuki Nakajima, koji se bore za svetsko prvenstvo vozača posle pobeda u Silverstonu i Spa. Oni su 30 poena iza #Porsche 2 posade na tabeli.

/

Na 2,285m nadmorske visine, autodrom Hermanos Rodriguez ima mnogo proređeniji vazduh od većine staza, što otežava stvaranje aerodinamičke snage.
Dakle, kao na prethodnoj trci u Nürburgring – sredinom jula, tim će koristiti svoj aerodinamički paket visokih snaga.


Krug od 4.304km u Meksiko Sitiju vratio se u WEC kalendar 2016. godine, nakon 25 godina odsustva. TOYOTA GAZOO Racing osvojio je povratak na podijum u toj trci sa svojim automobilom #6, koji je ostvario izvanredan oporavak, nakon što je većinu vežbi propustio zbog nesreće i naknadnih promena. Hisatake Murata se u ovogodišnjoj trci prvi put predstavlja kao predsednik tima, a tim je odlučan da započne ovu sezonu sa pozitivnim rezultatom za oba automobila, pre nego što otputuju u Sjedinjene Države, Japan, Kinu i Bahrein.

/
Hisatake Murata, vodja ekipe:

Hisatake Murata, predsednik tima: "Radujem se trci u Meksiku; To je moja prva trka kao predsednika tima, tako da bih voleo da slavim sa jakim rezultatom. Tim u Higashi-Fuji i Kelnu je radio veoma naporno od Nürburgring – a, da pripremi naše TS050 HIBRIDE za Meksiko i druge ne-evropske staze, koje prilično dobro odgovaraju našem automobilu. Još uvek se borimo za oba svetska prvenstva, tako da znamo da je važno postići puno poena u svakoj trci. To je naš jasan cilj za Meksiko."

Mike Conway (TS050 HYBRID #7): "Zaista sam uživao u trkama u Meksiku prošle godine. To je teška staza što je čini izazovom i prestizanje je teško, ali mi se sviđa tok krivina. Radujem se publici zato što su veliki entuzijasti i kada vidimo da je stadion pun navijača osećaj je fantastičan. Siguran sam da će biti još jedna teška borba sa Porscheom i nadam se da ćemo moći da se probijemo na vrh."


Kamui Kobayashi (TS050 HYBRID #7): "Srećan sam što ponovo vozim na WEC-u nakon dugog letnjeg odmora. Meksiko je početak druge polovine sezone, tako da je važno da tim dobro vozi i postigne dobre rezultate za Svetsko prvenstvo proizvođača. Mislim da će automobili biti jači nego u Nürburgringu, tako da sam veoma optimističan povodom predstojećih izazova na frontu."

José María López (TS050 HYBRID #7): "Nakon našeg položaja na podijumu u Nürburgringu, zaista se radujemo Meksiku. Na osnovu prošlogodišnje trke u Meksiku, mislim da staza zaista odgovara našem automobilu. S obzirom da je mesto nedaleko od Argentine, mislim da ćemo videti i mnoge entuzijastične navijače. Volim atmosferu sa tom publikom."


Sébastien Buemi (TS050 HYBRID #8): "Meksiko je staza koju stvarno volim, i radujem se povratku. Pravac je stvarno dug i stvara dobre mogućnosti za prestizanje. Stadion je takođe sjajan, kada uđete i vidite sve navijače koji sede na tribinama, to je stvarno neverovatno. Posle Nürburgringa i Le Mana stvarno želim da se vratim i borim za pobedu u Meksiku."

Anthony Davidson (TS050 HYBRID #8): "Očekujemo da ćemo se boriti za pobede tokom ostatka sezone, počevši od Meksika. Nisam vozio prošlogodišnju trku u Meksiku zbog povrede rebra, tako da će to biti moj prvi pravi susret sa stazom. Imali smo jak automobil u 2016. godini i mislim da ćemo biti još jači ove godine. Želim da vozim na frontu i zaradim što više poena za Svetsko prvenstvo."

Kazuki Nakajima (TS050 HYBRID #8): "Prošle godine sam prvi put posetio Meksiko, proveo sam neko vreme tamo, opuštajući se nakon trke i zaista sam uživao u atmosferi te zemlje. Mesto je lepo, a staza veoma zanimljiva. Još uvek smo konkurentni za oba Svetska prvenstva, tako da želimo čistu trku i dva automobila na podijumu. Trudićemo se što je više moguće da ovo ostvarimo."


TOYOTA GAZOO Racing trka 6 sati Meksika:
2016 #5: Kvalifikaciono 5. mesto; Trka DNF #6: Kvalifikaciono 6. mesto; trka 3. mesto

Saznajte više

ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka ICHIBAN 2020 - Nagrađeni najbolji Toyotini partneri za izvrsnost u zadovoljstvu stranaka Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban namenjena je isključivo Toyotinim partnerima u Evropi koji se ističu po kvalitetu usluge. Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Toyota Motor Europe postavlja vetroturbine i solarne panele u centrali kompanije u Briselu Stvaranje obnovljive energije u radnom okruženju Toyota garancija tokom vanredne situacije Toyota garancija tokom vanredne situacije Sve informacije oko vozila koja su u garanciji. Toyota razvija specijalni sistem gorivnih ćelija za Energy Observer’s Tour 2020 Toyota razvija specijalni sistem gorivnih ćelija za Energy Observer’s Tour 2020 Inovativni katamaran s pogonom na vodonik