Toyota pokreće projekat

“5 Continents Drive”

Toyota pokreće projekat

  • Sedmogodišnji globalni istraživački i razvojni projekat koji će učiniti automobile još boljim
  • Projekat je započet je u Australiji u 2014. godine, a završiće se 2020. godine u Japanu
  • Ukupno će biti posećene 24 evropske zemlje, na rastojanju od 19.000km

Danas je ceremonija u Toyota Caetano Portugalu (TCAP) označila zvaničan početak projekta "5 Continents Drive" proizvođača automobila u Evropi.

"Fabrika Caetano u Portugalu je simbolična lokacija za zvaničan početak ovog najnovijeg projekta na ovom kontinentu, budući da je ovde napravljena prva Toyota, pre 46 godina.", kaže dr Johan Van Zyl, predsednik I izvršni direktor Toyota Motor Europe.

/

Tokom 2014. godine, Toyota Motor Corporation započela je sedmogodišnji istraživački i razvojni projekat neprevaziđenih razmera: neprekidna globalna inicijativa za postavljanje Toyota vozila na krajnji test, na svim mogućim terenima i u svim klimatskim uslovima širom sveta.

Put obuhvata neke od najzahtevnijih terena koje svaki kontinent nudi, posećujući ključne objekte Toyote na putu. Ne ide se samo niz staze koje su dobro utabane, već se radi o susretu sa nepoznatim terenom i pronalaženju novih mesta za vožnju.

"Putevi obučavaju ljude, a ljudi prave automobile", to je bila okosnica projekta “5 Continents Drive”. Reč je o pružanju prilike inženjerima da izađu sa svojih radnih mesta, da osete put i dobiju iskustvo iz prve ruke, da uvide šta tačno utiče na performance prilikom različitih uslova vožnje širom sveta, kao i da prikupe nove informacije. Povezivanjem sa kupcima na značajan način i slušanjem njihovih iskustava, Toyota može bolje da razume njihove potrebe.

Prva dva kontinenta obuhvaćena “5 Continents Drive” bezbedno su završena uz odličan uspeh i inspirativne povratne informacije od onih koji su učestvovali. Od Australije (2014) do Severne Amerike (2015) i Latinske Amerike (2016) gotovo 70.000 km puta pređeno je u potrazi za stvaranjem boljih, čistijih i sigurnijih vozila.


Poznata kao mesto rođenja automobilske industrije, Evropa nudi potpuno drugačiji skup izazova i mogućnosti u odnosu na kontinente koji su prethodili na ovom projektu. Izuzetna mešavina politike, istorije, kulture i zakona stvara uslove vožnje jedinstvene za svaku evropsku zemlju.

"Evropa je jedna od najzahtevnijih i najkonkurentnjih tržišta automobila na svetu", nastavlja dr. Van Zyl. "To je izuzetno važna regija za Toyotu jer nam pomaže da odredimo kvalitet i performanse naših proizvoda na tržištu koje zahteva najviše standarde koji se trebaju ispuniti."


Tokom osam nedelja konvoj Toyota i Lexus vozils pokrivaće oko 13.000 km u evropskim zapadnim i južnim zemljama, pre nego što stigne u sedište Toyota Motor Europe u Briselu, u Belgiji.

Druga četvoronedeljna zimska ekspedicija održavaće se na severu i istoku, pokrivajući 6.000 km. Ekspedicija će krenuti od Kopenhagena u Danskoj, a završiće se u fabrici TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team factory u Puppoli, u Finskoj.


Učesnik prve etape zimske ekspedicije, od Kopenhagena u Danskoj do Osla u Norveškoj je i Aleksandra Graovac iz Toyota Srbije, koja će predstavljati Toyota Adria region na ovom uzbudljivom projektu.
Nakon posete Evropi ove godine, sedmogodišnji ciklus će potom napredovati ka Africi i Aziji, gde će se projekat završiti 2020. godine u Japanu. Te godine će Tokio biti domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara. Toyota je TOP partner na Olimpijskim igrama, gde pruža održivu mobilnost čitavom olimpijskom i paraolimpijskom pokretu.

Pročitajte više o Toyoti

Nova Corolla i RAV4 osvojili su pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Nova Corolla i RAV4 osvojili su pet zvezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, novi modeli Corolla i RAV4 2019. ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih pet zvezdica kao ocenu bezbednosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Toyota s Tamarom u akciji Toyota s Tamarom u akciji Tamara Grujić družila se s posetiocima izložbenog prostora Toyote na Salonu automobila u Beogradu Specijalni Gosti Toyote Na Međunarodnom Salonu Automobila U Beogradu Specijalni Gosti Toyote Na Međunarodnom Salonu Automobila U Beogradu Paraolimpijci posetili izložbeni prostor Toyote i upoznali se s modelima koji su premijerno prikazani na 54. MSA Reli Meksiko Reli Meksiko Tanak i TOYOTA GAZOO Racing tim završili su na visokoj drugoj poziciji u Meksiku
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.