Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

YUKO 2016

hibridi u okviru pilot projekta Car sharing

Yuko pilot projekat „Toyota Car sharing“ isključivo nudi asortiman potpunih hibridnih automobila – prvi na evropskom tržištu koji nude uslugu „car sharing“-a

  • Toyota želi da proširi vozačko iskustvo potpunih hibrida i za one potrošače koji ne poseduju sopstveno vozilo, pružajući im zadovoljstvo koje je iskusilo više od 9,5 miliona Toyota i Lexus korisnika širom sveta
  • Dva evropska pilot projekta su pokrenuta u Irskoj (Dablin) i Italiji (Forli)
  • Hibrid „car sharing“ ispunjava društvene potrebe i potrebe potrošača, nudeći tihu vožnju bez stresa, sa smanjenjem potrošnje goriva, dok istovremeno poboljšava kvalitet vazduha i smanjuje gradsku saobraćajnu gužvu.
/
YUKO je Toyotin novi „car sharing“ program hibridnih automobila, koji je pokrenut u dva evropska grada: Dablinu, Irska i Forliju, Italija. YUKO – na japanskom jeziku znači: „Idemo“- omogućava ljudima da uživaju u vožnji hibrida bez posedovanja sopstvenog vozila. To je ekskluzivna ponuda hibirda, počev od Toyota Yaris Hibrida (B-segment), pa sve do legendarnog Prius-a. Takođe, u planu je da se u ponudu uključi i poslednji crossover, Toyota C-HR Hibrid.
Ključ je u održivom rastu
Gradovi pilot projekta izabrani su na bazi kriterijuma, kao što su lokalna ulaganja za „car sharing“ program, demografija, infrastruktura i nivoa saobraćajne gužve. U početku, 15 automobila će biti dostupno u odabranom delu Dablina i 7 automobila u Forliju. „Počinjemo projekat na malo, kako bismo proverili naš poslovni model, ali imamo ambiciju da ga proširimo na veći broj vozila, kao i gradova u Evropi u budućnosti“ saopštio je Mark Adams, Potpredsednik kompanije Consumer One & New Mobility.
Sa YUKO projektom, Toyota ponovo potvrđuje svoju posvećenost da potpuno iskustvo vožnje hibrida učini dostupno građanima – kao dodatak na, već danas, više od 9,5 miliona Toyota i Lexus hibrid potrošača širom sveta.
Potrošači „car sharing“-a ne žele komplikacije prilikom posedovanja vozila, što donosi dodatne troškove poreza, goriva i troškova održavanja. Sada, i oni mogu da uživaju u pogodnostima Toyota hibrida, da imaju tiho i mirno iskustvo u vožnji, posebno u prometnim delovima grada. Pored toga, i suprotno utiscima mnogih neupućenih vozača, hibrid nije potrebno da bude priključen u struju i ne morate stalno da brinete o tome.
Počni malo, misli veliko
Prošlog juna, „YUKO Toyota klub automobila“ je zvanično lansiran u Dablinu. U početku, YUKO će biti pokrenut u irskom gradu, sa 15 vozila, na tri glavne lokacije u centru, sa namerom brzog širenja, kako bi pokrio što veću površinu grada. Pored usluge besplatnog javnog parkinga, dostupni su Toyota modeli: Yaris, Auris i Prius.
Komentarišući lansiranje projekta, Steve Tormey, CEO Toyote Irska, saopštio je: „Počastvovani smo da je Toyota Evropa izabrala Dablin za lansiranje YUKO projekta i veoma smo uzbuđeni zbog obećanja da Yuko projekat omogućava rešavanje ključnih problema mobilnosti u metropolama, kao što je Dablin. Želimo našu tehnologiju da učinimo dostupnom građanima, obezbeđujući potrošačima pristup najnovijim hibridnim vozilima visoke tehnologije.
YUKO ne pomaže samo u vezi sa dablinskom gradskom saobraćajnom gužvom i sa pitanjima mobilnosti, takođe, poboljšava kvalitet vazduha, zahvaljujući izuzetno niskoj emisiji NOx (oksida azota)-oko 10 puta manje od ograničenja EURO6 regulacije. Prisustvujući lansiranju YUKO projekta, irski Ministar za saobraćaj, turizam i sport, Shane Ross, saopštio je:
„Želimo dobrodošlicu inicijativi Toyotinog YUKO kluba u Dablin. Niske emisije, rešavanje urbane saobraćajne gužve i mobilnost nalaze se visoko na listi naših prioriteta i verujemo da „car sharing“ model omogućava verodostojno rešenje ključnih problema. Sa dodatnim bonusom korišćenja hibridnih vozila, YUKO klub automobila je odličan dodatak transportnim mogućnostima Dablina. “
Do 79,4% vremena sa nultom emisijom izduvnih gasova
U Forliju, gradu koji je udaljen oko 80 km od Bolonje, ciljevi YUKO projekta su da pomognu u konstantnom poboljšanju kvaliteta života ljudi u gradu, nudeći inovativna i održiva rešenja mobilnosti. Od 5. decembra 2016. godine biće dostupno 7 Toyota Yaris hibrida svim korisnicima, koji žele povremeno da uživaju u vožnji hibrida. Pored toga, „car sharing“, na ovaj način, omogućava vozačima određene beneficije, kao što je slobodan pristup područjima sa saobraćajnim ograničenjima i parking zonama koje se naplaćuju.
„Podizanje svesti o važnosti održive mobilnosti predstavlja jednu od akcija naše uprave. Krajnji cilj je da naš grad, kao i region, postane što više održiv i pristupačniji, razvijajući i promovišući dobre svakodnevne navike, kao što su zdravlje, kvalitet života i potrebe životne sredine “, izjavio je gradonačelnik Forlija, Davide Drai.
Andrea Carlucci, CEO Toyota Motor Italije je saopštila: “Hibridne tehnologije predstavljaju pravi odgovor na važne ciljeve mobilnosti sa nultom emisijom u gradu.Verujemo da pomenuti cilj možemo ostvariti. Rezultati skorašnjeg istraživanja* CAR-a u Rimu prikazuju kako je 4. generacija Toyota Priusa, na putu od kuće do posla uspela da utroši 73% vremena sa nultom emisijom izduvnih gasova. Ova cifra iznosi čak 79,4% kada je u pitanju razmatranje vožnje u prometnim delovima grada.”

Pročitajte više o Toyoti

Donacija Vlade Japana Donacija Vlade Japana Vlada Japana donirala Toyota i Lexus ekološke automobile Vladi Srbije. Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu! Toyota predstavlja novi dizajn svog brenda za sve komunikacije Toyota predstavlja novi dizajn svog brenda za sve komunikacije Toyota predstavlja svoj novi dizajn brenda u Evropi, s izmenjenim rešenjem logotipa marke i tipografijom. Toyota Corolla Sedan GR Sport Toyota Corolla Sedan GR Sport Najatraktivnija verzija Corolle Sedan do sada
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.