Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

YUKO 2016

hibridi u okviru pilot projekta Car sharing

Yuko pilot projekat „Toyota Car sharing“ isključivo nudi asortiman potpunih hibridnih automobila – prvi na evropskom tržištu koji nude uslugu „car sharing“-a

  • Toyota želi da proširi vozačko iskustvo potpunih hibrida i za one potrošače koji ne poseduju sopstveno vozilo, pružajući im zadovoljstvo koje je iskusilo više od 9,5 miliona Toyota i Lexus korisnika širom sveta
  • Dva evropska pilot projekta su pokrenuta u Irskoj (Dablin) i Italiji (Forli)
  • Hibrid „car sharing“ ispunjava društvene potrebe i potrebe potrošača, nudeći tihu vožnju bez stresa, sa smanjenjem potrošnje goriva, dok istovremeno poboljšava kvalitet vazduha i smanjuje gradsku saobraćajnu gužvu.
/
YUKO je Toyotin novi „car sharing“ program hibridnih automobila, koji je pokrenut u dva evropska grada: Dablinu, Irska i Forliju, Italija. YUKO – na japanskom jeziku znači: „Idemo“- omogućava ljudima da uživaju u vožnji hibrida bez posedovanja sopstvenog vozila. To je ekskluzivna ponuda hibirda, počev od Toyota Yaris Hibrida (B-segment), pa sve do legendarnog Prius-a. Takođe, u planu je da se u ponudu uključi i poslednji crossover, Toyota C-HR Hibrid.
Ključ je u održivom rastu
Gradovi pilot projekta izabrani su na bazi kriterijuma, kao što su lokalna ulaganja za „car sharing“ program, demografija, infrastruktura i nivoa saobraćajne gužve. U početku, 15 automobila će biti dostupno u odabranom delu Dablina i 7 automobila u Forliju. „Počinjemo projekat na malo, kako bismo proverili naš poslovni model, ali imamo ambiciju da ga proširimo na veći broj vozila, kao i gradova u Evropi u budućnosti“ saopštio je Mark Adams, Potpredsednik kompanije Consumer One & New Mobility.
Sa YUKO projektom, Toyota ponovo potvrđuje svoju posvećenost da potpuno iskustvo vožnje hibrida učini dostupno građanima – kao dodatak na, već danas, više od 9,5 miliona Toyota i Lexus hibrid potrošača širom sveta.
Potrošači „car sharing“-a ne žele komplikacije prilikom posedovanja vozila, što donosi dodatne troškove poreza, goriva i troškova održavanja. Sada, i oni mogu da uživaju u pogodnostima Toyota hibrida, da imaju tiho i mirno iskustvo u vožnji, posebno u prometnim delovima grada. Pored toga, i suprotno utiscima mnogih neupućenih vozača, hibrid nije potrebno da bude priključen u struju i ne morate stalno da brinete o tome.
Počni malo, misli veliko
Prošlog juna, „YUKO Toyota klub automobila“ je zvanično lansiran u Dablinu. U početku, YUKO će biti pokrenut u irskom gradu, sa 15 vozila, na tri glavne lokacije u centru, sa namerom brzog širenja, kako bi pokrio što veću površinu grada. Pored usluge besplatnog javnog parkinga, dostupni su Toyota modeli: Yaris, Auris i Prius.
Komentarišući lansiranje projekta, Steve Tormey, CEO Toyote Irska, saopštio je: „Počastvovani smo da je Toyota Evropa izabrala Dablin za lansiranje YUKO projekta i veoma smo uzbuđeni zbog obećanja da Yuko projekat omogućava rešavanje ključnih problema mobilnosti u metropolama, kao što je Dablin. Želimo našu tehnologiju da učinimo dostupnom građanima, obezbeđujući potrošačima pristup najnovijim hibridnim vozilima visoke tehnologije.
YUKO ne pomaže samo u vezi sa dablinskom gradskom saobraćajnom gužvom i sa pitanjima mobilnosti, takođe, poboljšava kvalitet vazduha, zahvaljujući izuzetno niskoj emisiji NOx (oksida azota)-oko 10 puta manje od ograničenja EURO6 regulacije. Prisustvujući lansiranju YUKO projekta, irski Ministar za saobraćaj, turizam i sport, Shane Ross, saopštio je:
„Želimo dobrodošlicu inicijativi Toyotinog YUKO kluba u Dablin. Niske emisije, rešavanje urbane saobraćajne gužve i mobilnost nalaze se visoko na listi naših prioriteta i verujemo da „car sharing“ model omogućava verodostojno rešenje ključnih problema. Sa dodatnim bonusom korišćenja hibridnih vozila, YUKO klub automobila je odličan dodatak transportnim mogućnostima Dablina. “
Do 79,4% vremena sa nultom emisijom izduvnih gasova
U Forliju, gradu koji je udaljen oko 80 km od Bolonje, ciljevi YUKO projekta su da pomognu u konstantnom poboljšanju kvaliteta života ljudi u gradu, nudeći inovativna i održiva rešenja mobilnosti. Od 5. decembra 2016. godine biće dostupno 7 Toyota Yaris hibrida svim korisnicima, koji žele povremeno da uživaju u vožnji hibrida. Pored toga, „car sharing“, na ovaj način, omogućava vozačima određene beneficije, kao što je slobodan pristup područjima sa saobraćajnim ograničenjima i parking zonama koje se naplaćuju.
„Podizanje svesti o važnosti održive mobilnosti predstavlja jednu od akcija naše uprave. Krajnji cilj je da naš grad, kao i region, postane što više održiv i pristupačniji, razvijajući i promovišući dobre svakodnevne navike, kao što su zdravlje, kvalitet života i potrebe životne sredine “, izjavio je gradonačelnik Forlija, Davide Drai.
Andrea Carlucci, CEO Toyota Motor Italije je saopštila: “Hibridne tehnologije predstavljaju pravi odgovor na važne ciljeve mobilnosti sa nultom emisijom u gradu.Verujemo da pomenuti cilj možemo ostvariti. Rezultati skorašnjeg istraživanja* CAR-a u Rimu prikazuju kako je 4. generacija Toyota Priusa, na putu od kuće do posla uspela da utroši 73% vremena sa nultom emisijom izduvnih gasova. Ova cifra iznosi čak 79,4% kada je u pitanju razmatranje vožnje u prometnim delovima grada.”

Pročitajte više o Toyoti

Donacija Vlade Japana Donacija Vlade Japana Vlada Japana donirala Toyota i Lexus ekološke automobile Vladi Srbije. Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu! Ichiban 2021 Ichiban 2021 Toyota nagrađuje svoje najbolje partnere u Evropi kako bi obezbedila još bolju uslugu za vlasnike vozila ove marke Toyota Proace CITY Electic Toyota Proace CITY Electic Praktičnost uz nultu emisiju