Besplatno isprobajte
Cenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu

Rast prodaje Toyota vozila

u Srbiji

Prodaja u prva četiri meseca porasla za 11% u odnosu na isti period prošle godine, uz tržišni udeo u tržištu putničkih vozila od 4,8%.

  • Prodaja u prva četiri meseca porasla za 11% u odnosu na isti period prošle godine.
  • Tržišni udeo Toyote u tržištu putničkih vozila je 4,8% u 2015.
  • Najprodavaniji Yaris sa 84 isporučena vozila.
  • Prodato je 54 Corolle, zbog velike tražnje na isporuke novih vozila se se čeka do avgusta.
Toyota je u prva četiri meseca ove godine ostvarila porast prodaje od 11% u odnosu na prošlu godinu na tržištu Srbije, kada je kupcima isporučeno 302 vozila, u odnosu na 269 prošle godine. U uslovima daljeg opšteg pada prodaje novih automobila, ovaj rezultat je još značajniji i označava jačanje udela Toyote na tržištu.
Okosnicu prodaje u ovom periodu predstavlja pre svega Yaris, koji je tradicionalno najprodavaniji Toyotin model na tržištu Srbije. Novi, redizajnirani Yaris koji je u prodaji od jesenas, sa novim dizajnom prednjem maske i novim atraktivnijim paketima opreme, definitivno je ostavio dobar utisak na kupce. Od početka godine prodato je i isporučeno 98 novih Yarisa.
/
Drugi najprodavaniji model, koji je doprineo ovom rastu, svakako je legendarna Corolla. Od početka godine, kupcima su isporučene 54 Corolle.
Prodaja je posebno povećana tokom proteklog 52. Međunarodnog salona automobila, kada je sklopljeno mnogo ugovora, sa odloženim vremenom isporuke, posebno za model Corolla. Ukoliko se kupac danas odluči na kupovinu Corolle, trenutni rok isporuke je mesec avgust.
/
Rast prodaje Toyote u Evropi se nastavlja i u prvom kvartalu 2015. godine.
  • Kompanija Toyota Motor Europe (TME) je u prvom kvartalu 2015. prodala 230.100 vozila, što je za 2% više nego prethodne godine i u skladu sa procenjenim rastom tržišta.
  • Tržišni udeo TME je dosegao 4,9%.
  • Prodaja hibrida je povećana za 12%, na 52.200 vozila, što je 23% od ukupne prodaje (porast od 2%).
  • Lexus je u prvom kvartalu ostvario najbolji prodajni rezultat ikada, uz porast od 37% i prodatih 15.800 vozila.

Pročitajte više o Toyoti

Toyota garancija tokom vanredne situacije Toyota garancija tokom vanredne situacije Sve informacije oko vozila koja su u garanciji. Toyota razvija specijalni sistem gorivnih ćelija za Energy Observer’s Tour 2020 Toyota razvija specijalni sistem gorivnih ćelija za Energy Observer’s Tour 2020 Inovativni katamaran s pogonom na vodonik Toyota Start your impossible talk Toyota Start your impossible talk U susret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju TOYOTA GAZOO Racing najavljuje 2020 Dakar Rally tim TOYOTA GAZOO Racing najavljuje 2020 Dakar Rally tim TOYOTA GAZOO Racing najavila je danas all-star postavu za Rak Dakar koji bi trebalo da se po prvi put održi u Saudijskoj Arabiji, u januaru 2020. Radni tim sadrži četiri posade koje čine Nasser Al-Attiyah i navigator Mathieu Baumel; Giniel de Villiers i navigator Alex Haro; Bernhard Ten Brinke i navigator Tom Colsoul; i Fernando Alonso i navigator Marc Coma.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.